Apple'ın gizemli cihazı öldü mü?

2009 dendi, yıl bitiyor ortada yok: Apple'ın gizemli cihazında şok gelişmeler yaşanıyor...

Gizemli cihaz öldü mü?

Apple'ın tablet PC ya da daha doğru bir tabirle tablet Mac çıkartacağı dedikodularına bir yenisi eklendi. Ürünün çıkış tarihi yine ertelenmiş ama bu ardı arkası kesilmeyen dedikodular, tüketicilerin Apple Tablet'in çıkacağına hatta gerçek olduğuna dair inancını sarsmış durumda.

Apple tablet haberlerine: Apple'ın yanlışlıkla açıklanan sırrı!; Apple'ın beklenen cihazı sahneye çıkıyor; Apple'ın dedikodulu tableti 15 inç mi?; Yılan hikayesine dönen cihaza patron el koydu.

İşte bütün bunların üzerine yeni haberler ortaya çıkmayı sürdürüyor. Apple'ın çıkartacağı tabletin fiyatının 2000 dolar olabileceği dahi Digitimes tarafından ortaya atıldı. All Things D'den Peter Kafka'nın aktardığı bilgilere göre dergi yayıncısı Conde Nast, bu tablet için ürün geliştirmeye karar verdi. Bütün bunlar konuşulurken ortada elle tutulur bir şey halen yok. Apple tablet acaba hiç varoldu mu? Yoksa bir bilişim dünyası efsanesi mi?

Apple'ın tedarik zinciri içerisindeki kaynaklara göre tabletin çıkış tarihi Mart 2010'dan, yılın ikinci çeyreğine alınmış durumda. Digitimes'a göre Apple bazı parçaları değiştirmeye ve ikinci bir model üretmeye karar vermiş. 9.7 inç OLED ekranlı modele ilaveten 10.6 inç LCD ekranlı bir model konuşuluyor.

OLED ekran mı LCD ekran mı?

OLED ekran mı LCD ekran mı?
OLED'in görüntü kalitesi harika ama fiyatı LCD'ye göre çok pahalı

OLED ekranlar, LCD'ye göre daha az parlıyor, daha az elektrik tüketiyor ama daha net ve aydınlık bir görüntü veriyor. Fakat bütün bunlar tüketicinin kesesine yansıyor ve OLED ekranlı bir tabletin perakende satış fiyatının 2000 dolara çıkabileceği söyleniyor. LCD ekranlı bir tabletin perakende satış fiyatı ise 800 ila 1000 dolar arasında olabilir. Yani yarı yarıya!

Conde Nast daha tablet çıkmadan kendi yayınladığı teknoloji dergisinin tablet sürümü üzerinde çalışıyor. Tablet için dergi ve ürünler, donanımın kendisi çıkmadan tamamlanırsa hiç de şaşırtıcı olmayacak. Aynı yayıncı 18 dergisinin dijital sürümünü hazırlamakla meşgul ve erteleme dedikodundan rahatsız değil.

Ancak olur da Apple'ın tableti çıkmazsa diye Hewlett-Packard ile de yakın bir çalışma sürdürülüyor. Dergiler HP'nin TouchSmart ve DreamScreen serileri için optimize edilecek.

Okuyucu Yorumları