Apple iPhone sorunlarını takmıyor mu?

Apple iPhone 3G S'in sorunlarına kulak mı tıkıyor; yoksa işin içinde başka bir iş mi var?

Sorun çok, çözüm yok!

Piyasaya çıktığından bu yana çok iyi bir satış başarısı sürdüren iPhone 3GS'in ciddi bir takım sorunları var. Kısaca özetlemek gerekirse iPhone 3GS'in pil ömrü zayıf, aşırı ısınıyor ve SMS özelliğinde güvenlik açığı var.

Apple'ın bu kusurlardan çok, bu kusurlarla ilgili tepkisiz gibi görünmesi insanları şaşırttı. Apple'ın tasarım ve pazarlama başarısına, sorulara sağlam cevaplar vermemesi gölge düşürüyor.

Peki şu anda durum nedir?SMS açığını kapatacak bir yama üzerinde çalışılıyor. Bu yama çıkana kadar ise bot haline getirilmiş, saçma davranışlar sergileyen veya içinden bilgiler çalınan iPhone sayısı artmaya devam edecek. Yarışmada bir Mac'i Safari ile 10 saniyede hackleyen güvenlik uzmanı Charlie Miller, bu senenin PWN2Own yarışmasında sunumunda iPhone'un kısa mesaj açığının çok vahim olduğunu söylemişti.

Cebinizi sıcakta kullanamyın, özellikleri kapatın!

Cebinizi sıcakta kullanamyın, özellikleri kapatın!

Isınmaya karşı da Apple tarafından ilginç ipuçları verildi ama bunların pek işe yarar öğütler olduğunu söylemek zor. Her şeyden önce sıcak yerlerde telefon kullanmayın deniliyor. Sonra GPS ve medya aktarımı gibi yazılımları uzun süre kullanılmaması tavsiye ediliyor.

Ancak pil ömrü konusu çok vahim. Şarj süresinin kısalığının pilden değil de yazılımdan kaynaklandığı konuşuluyor. Yazılım gereksiz özellikleri kapatmadığı ve gereksiz uyarılar verdiği için pil çok hızlı tükeniyor. Bunun çözümü ne yazık ki sonraki işletim sistemi güncellemesine kadar gelmeyecek.

Apple, pil ömrünün kullanımla direkt bağlantılı olduğunu söylemekle yetiniyor. Eski iPhone 3G sahipleri kullanım alışkanlıklarını değiştirmezlerse performansın da değişmemesi gerektiğini söyleniyor. Bu cevap ne yazık ki kullanıcıları tatmin etmiş değil.

Apple eksikleri gidermek için çalışmıyor değil. Ancak eksiklerinin daha fazla göze batmasını istemediğinden olsa gerek, bunları gidermek için yaptığı çalışmaları pek duyurmuyor. İnsanları rahatlatacak açıklamala yapmıyor, iPhone 3GS'in eksiklerinden bahsetmiyor. Doğru mu yapıyor; yoksa yanlış mı? Bunun kararını siz verin...

Okuyucu Yorumları