Apple TV Plus mı yoksa Netflix mi? Karşılaştırdık!

Apple'ın yeni duyurduğu Apple TV Plus servisi, Netflix karşısında ne kadar iyi? Apple TV Plus'ı Netflix'le karşılaştırıyoruz.

Apple TV Plus, Netflix karşısında!

Apple, Steve Jobs Theater'da düzenlediği etkinlikte yeni ürün tanıtımını gerçekleştirdi. Apple bu tanıtımda, kendi yeni oyun hizmetini Apple Arcade'i, kredi kartı Apple Card'ı ve Apple TV Plus hizmetini duyurdu. Peki, Netflix'e rakip olarak gelen Apple TV Plus, ne özellikler içeriyor ve Netflix karşısında nasıl duruyor? İki platformu adım adım karşılaştırıyoruz.

Apple TV Plus vs Netflix: Genel bakış

Apple TV Plus vs Netflix: Genel bakış

Dünyanın en popüler yayın hizmeti olmasının yanı sıra, Netflix zaman içinde kültürel bir simge haline geldi. Ülkemizde de yoğun olarak tercih edilen bu dijital servis, geniş içeriğe sahip olması, kullanım kolaylığı sunması, Netflix'e ait lisanslı ve özgün filmlerin de yer almasıyla gerçekten Apple TV+ karşısında çok güçlü bir rakip.

Apple TV Plus için Apple TV'nin uygulama haline gelmiş versiyonu diyebiliriz. Uygulama içinde TV kanallarından dizilere, filmlerden spor içeriklerine kadar çok sayıda seçenek olacak. Öte yandan yeni duyurulan Apple TV Plus, başka bir yerde izlenemeyen özel programları ekranınıza taşıyacak olmasıyla iddialı görünüyor. Bu sonbaharda 100'ün üzerinde ülkede kullanıma sunulacak olan Apple TV+, üyelik konusunda daha fazla özgürlük sağlayacak. Bu sayede istediğiniz kanala üye olabileceksiniz.

Apple TV Plus vs Netflix: Fiyatlar

Apple TV Plus vs Netflix: Fiyatlar

Netflix, bilindiği gibi kısa bir süre önce ülkemizde fiyatlarına minik bir zam yaptı. Şu an temel paketiyle 15.99 TL'ye edinilebilen Netflix, standart paketiyle 27.99 TL, 4 kişiye kadar paylaşılabilen özel sürümüyle ise 39.99 TL'ye alınabiliyor.

Apple tarafında ise, fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgi yok. Tanıtım boyunca hizmetin fiyatı ve tarife detayları açıklanmadı.

Apple TV Plus vs Netflix: Özellikler ve kullanıcı arayüzü

Apple TV Plus vs Netflix: Özellikler ve kullanıcı arayüzü

Netflix'in en iyi yanlarından biri kuşkusuz kolay kullanılmesi. Kullanıcı arayüzüyle kullanıcı dostu davranan Netflix, izleme alışkanlıklarınıza bağlı olarak ekranınıza öneriler getirmesiyle de büyük başarı gösteriyor. Özellikle "Daha sonra izle" ve "İntro'yu atla" özellikleri bir hayli beğenilen Netflix'in karşısında Apple TV+ ise, yine Netflix'teki gibi çevrimdışı izleme seçeneğini sunacak.

Apple TV Plus üzerinden iTunes filmlerini ve TV programlarını da satın alabilecek olan kullanıcılar, içeriklere reklamsız olarak erişebilecekler. Üst kenarda yer alan menü üzerinde filmler, TV şovları, spor kanalları, çocuklara özel içerikler ve kütüphane yer alırken, seyir içi görüntülemede ne tür fonksiyonlar sunacak şimdilik belli değil. Ancak sistemin yine tıpkı Netflix gibi "machine learning" sistemini kullanacağı muhakkak. Yani deneyiminize göre sistem size önerilerde bulunacak.

Öte yandan bir diğer önemli nokta ise Apple TV Plus'ta 4K desteğinin olup olmayacağı. Etkinlikte bahsedilmeyenlerden biri de buydu. Ancak Netflix tarafında 4K Ultra HD içerikler özel paket dahilinde sağlanıyor.

Apple TV Plus vs Netflix: İçerik

Apple TV Plus vs Netflix: İçerik

Netflix pek çok yönetmen, oyuncu ve yayıncıyla çalışıyor. Böylece başka yerde bulamayacağınız içeriklere Netflix'te ulaşmanız mümkün. Düzenli olarak da Netflix'e özel içerikler getiren şirket, böylece cazibesini arttırıyor.

Apple TV Plus'ta da elbette buna karşılık verilecek. Tanıtımda sahneye çıkan Steven Spielberg bunun en net kanıtı olurken; Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carrell'in "The Morning Show" programı, Jason Momoa ve Alfre Woodward'ın distopya gerilim filmi "See", Oprah ve hatta Susam Sokağı da Apple TV Plus'taki yerini alacak. Elbette yakında buna ilişkin çok daha duyuru yapılacaktır.

Kararımız

Kararımız

Apple TV Plus'ın şimdilik Netflix için bir tehdit oluşturmadığını söylemek mümkün. Zira ortaya çıkmamış, henüz açıklanmamış çok yanı var. Elbette Netflix tarafında durum bir hayli ciddiye alınıyor ve dolayısı ile Netflix'in de kılıçlarını kuşandığı açık. Sonbahara kadar Netflix'ten içerik bombardımanı görebiliriz.

Öte yandan her ne olursa olsun, Apple TV+'ın çok sayıda içeriği Netflix'ten çok daha cazip fiyatlarla sunması gerekiyor ki, halihazırda Netflix kullanıcılarını kendi safına çekebilsin. Bu noktada Apple TV Plus'ın dünyanın açık ara en sevilen yayın platformu Netflix'in yerini tehdit edip etmediğini öğrenmek için bu yılın sonuna kadar beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları