Artık Betalarda Söz Son Kullancılarda

Üreticiler yeni ürün ya da sürümleri teknik ekiplerinden çok son kullanıcıların test etmesinden yana

Betalar Hızlandı

Üretici firmalar artık çeşitli nedenlerle deneme sürümlerini Internet üzerinden, nispeten bilinçli kullanıcıların denemesine sunarken geri dönüşler ile programların final versiyonları şekilleniyor. Deneme maliyetlerinden kurtulmak, ürünü önceden gösterip unutulmasını engellemek, kullanıcıya göre şekillendirmek gibi nedenlerden dolayı da olsa, beta sürümlerin bile programların orijinali kadar ilgi çektiği kesin.

Örneğin Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows Vista'nın deneme sürümleri çok yüksek sayılarda indirilmişti ve anadili Almanca, İngilizce veya Japonca olmayanlar bile bu sürümleri dikkatle takip etmişlerdi. Üreticilerde Beta sürümlerin yararlarını gördükçe programlarının son hallerinden önce son kullanıcı deneme sürümü olan betaları dağıtmaya devam etmesi ve gün geçtikçe daha çok üreticinin bu yola başvurması sürpriz olmasa gerek.

Bizde size son çıkan betalar arasında belki de en çok merak edilenlerden bir kaçını sunalım istedik.

Burayı tıkladığınızda ulaşacağınız sayfadan kaydolarak Ad-Aware 2007 Beta 3 sürümüne ve Lavasoft'un diğer betalarına ulaşabilirsiniz.

Burayı tıklayarak çok kullanılan sıkıştırma programı WinRar'ın 3.70 Beta sürümünün İngilizcesini direkt indirebilirsiniz.

Burayı tıklayınca ise bu ayki Chip dergisinde bahsi geçen ve eksiklerin tamamlandığı Opera tarayıcısının 9.20 sürümünün betasını indirebilirsiniz.

Chip Online'ın Yorumu: Bu dosyaları indirip kurmadan önce bilmeniz gereken önemli şeyler var. Öncelikle bu dosyaların hepsi beta sürümlerdir. Yani tamamlanmamış, hatalar içerebilen ve sadece deneme amaçlı dağıtılan sürümlerdir. Dolayısıyla programları indirdiğinizde ve/veya kullandığınızda sisteminizde sorunlar oluşabilir. Özellikle iş amaçlı kullanılan bilgisayarlarda bu programları kullanmamanızı öneriyoruz. İndiren ve kullanan kişiler programları kurduklarında kendi sorumluluklarında kullanırlar ve biz Chip Online olarak sisteminizde oluşabilecek sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmiyoruz.

Okuyucu Yorumları