Artık Twitter'ın da Lite'ı Var: Twitter Lite!

Twitter, tarayıcı üzerinden ulaşılabilen, hız ve veri kullanımı açısından hemen herkesi rahatlatacak Twitter Lite'ı tanıttı!

Artık Twitter'ın da Lite'ı var!

Twitter'ı kullanırken yavaş internet bağlantısı, pahalı veri kotaları ve mobil cihazlarda yeterli alan kalmaması gibi bazı engeller çıkabiliyor. GSMA'ya göre, 2016 sonu itibariyla akıllı telefon kullanımı 3.8 milyara kadar artmışken, mobil bağlantılar 2G bağlantı hızında, yavaş çalışıyor.

İşte bu yüzden Twitter, veri kullanımını en aza indiren, yavaş bağlantılarda hızlı yükleme yapabilen ve sadece 1 MB'lık veri kullanan Twitter Lite'ı tanıttı.

Twitter Lite; timeline'ınız, tweet'ler, direkt mesajlar, trendler, profiller, bildirimler, resim/video yükleme dahil Twitter'daki tüm ana özellikleri içeriyor. İhtiyacınız olan sadece akıllı bir telefon ve tarayıcı.

Kullanılan mobil veri miktarını daha da azaltan bir "veri tasarruf modu" da söz konusu. Bu moddayken, tam yükleme gerçekleştirmeden önce fotoğraf ve videoları önizleme şeklinde göreceksiniz. Böylelikle veri kullanımı yüzde 70 azalmış olacak.

Twitter Lite ile, gün içinde Twitter'da olanlar hakkında da bildirimler yoluyla haberdar olacaksınız. Geçici olarak bağlantınız kopsa da Twitter Lite size çevrimdışı destek sağlayacak; böylece Twitter'ı kullanırken kesinti yaşamayacaksınız.

Twitter Lite'ı akıllı telefonunuz veya tabletinizden mobile.twitter.com adresine girerek hemen kullanmaya başlayabilir; Twitter Lite ile ilgili daha fazla bilgiye ise lite.twitter.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları