Ashes of the Singularity DirectX 12 ile geldi

DirectX 12 ile gelecek olan ilk oyun, dev oyun platformu Steam üzerinde göründü!

İşte DirectX 12'li ilk oyun!

Stardock'un son oyunu Ashes of the Singularity, erken erişime sunuldu. DirectX 12 desteğiyle gerçek zamanlı strateji kavramını bir başka boyuta taşıyacak oyun, bu teknolojiyi kullanabilen ilk oyun olarak yeni bir dönemin başlangıcı olacak; en azından geliştiricinin iddiası bu yönde...

Stardock, Windows 10 ve DirectX 12'nin yeni yeteneklerinin performans ve Nitrous motoru optimizasyonu açısından önemli iyileştirmeler getirdiğini vurguluyor.

Şirket bu geliştirmeler ile birlikte alt sınıf donanım üzerinde pürüzsüz bir oyun deneyimi sunmayı umuyor. Stardock, aynı donanım üzerinde DirectX 12'nin yüzde 76 oranına kadar kare hızı artışı sağlayacağını iddia ediyor. Şirket tarafından sağlanan benchmark sonuçlarına bakıldığında bu büyük bir gelişme olarak görülebilir.

Ashes of the Singularity şu anda erken erişim programı aracılığı ile Steam üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Ancak oyun geliştirme süresi boyunca mevcut içerik ve özellikleriyle ilgili çok sayıda güncelleme alacak. Final sürümünün 2016 yılında sunulması beklenen oyun şu anda yüzde 20 fiyat indirimine sahip.

Başta iddia dememizin nedenine gelince... Incandescent Imaging CEO'su Dylan Browne, Ashes of the Singularity'nin DirectX 12 kullanan ilk oyun olmadığını, kendi geliştirdikleri ve 12 Ekim tarihide yayınlanan Caffeine isimli oyunun ilk günden beri DX12 desteği sunduğunu ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları