Audi'nin Elektrikli R8 e-tron'u, Yolun Sonuna Geldi!

Audi, tam elektrikli bir aracını rafa kaldırdı...

Bir Audi'nin sonu!

Audi'nin R8 e-tron'u, tamamen elektrikli bir süper arabaydı. Burada geçmiş zaman kullanılmasının sebebi, Audi'nin bu aracı sessiz bir şekilde sonlandırmış olması. Böylece araç, yaklaşık olarak bir yıl varlığını koruyabilmiş oluyor.

450 kilometre menziline sahip olan araç, sadece Avrupa'da satılmaktaydı ve 1.1 milyon dolar bedeline sahipti. Aracın maksimum hızı saatte 210 kilometre idi. Ancak bu araçtan vazgeçilmesinin sebebi hızı değildi.

R8 e-tron'un sonlandırılmasının sebebi, kısa ömürlü diğer pek çok araç gibi, düşük satışlardı. Neredeyse var olmayan pazarlama ve düşük satın alımların sonucu olarak bu elektrikli süper arabanın sonu gelmiş oldu.

Elektrikli araba marketinin bir araba küçülmüş olması hoş bir şey olmasa da, aracın pek satmamış olması, durumun ciddiyetini azaltmakta. Audi'nin de içinde bulunduğu Volkswagen Group, geçtiğimiz yıllar içerisinde elektrikli arabalar için büyük bir atılım yapmıştı ve bu yüzden de Audi markasını taşıyan yeni araçların ortaya çıkacağına emin olabiliriz...

Okuyucu Yorumları