Avrupa'da internetin karanlık yüzü

Hızlı internet için var gücüyle çalışan Avrupa'nın, internet konusunda daha büyük bir derdi var...

Avrupa'nın iç yüzü!

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı araştırmaya göre Avrupa'da yaşayanların 3'te 1'i internet'i hiç kullanmamış.

Aslında büyük bir oran gibi görünse de bu oran 2007'ye nazaran %7 azaldı. Araştırmaya göre internet erişimine sahip olmayanların %25'i bunun için kullanmak zorunda kaldıkları ekipmanların pahalı olduğunu belirtirken, %21'lik bir kesim de internet tarifelerinin pahalı olduğundan dert yakındı. %38'lik bir kesim ise çevrimiçi olmak zorunda olmadıklarını beyan etti.

Araştırmanın diğer bir yönü ise; ev ağlarının %50'si, iş ağlarının ise %80'nin de internet erişimi için yeniden düzenlemeler yapılmış olması. Toplam kullanıcıların %75'i 2 megabit/s'den daha hızlı bir bağlantı ile internete erişim sağlıyor.

İnternet erişimi sağlamayan kullanıcıların genelde düşük gelirli ve eğitim düzeylerinin düşük olduğu görülmekte.

Komisyonun araştırmasına dâhil ettiği diğer bir kategori de reklamlar oluyor. Kullanıcıların özellikle belirli bölgelerde reklamlara karşı daha hassas davrandıkları görülüyor. Bunun sebebiyle de %6.9'luk bir reklam geliri düşüşü yaşanmış.

Avrupa Birliği kapılarını zorladığımız şu yıllarda ülkemizde bu oranların acaba hangi düzeyde olduğunu tam olarak belirlersek en azından bu alanda kaç adım geride olduğumuzu net bir şekilde anlamış oluruz.

Okuyucu Yorumları