Bentley, 2025 yılında inanılmaz bir performans sunan, inanılmaz bir elektrikli otomobille sahneye çıkıyor

Bugüne dek elektrikli bir otomobil sunmayan Bentley, 2025 yılında inanılması güç bir performansa sahip çok özel bir modelle sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Bentley, inanılmaz bir elektrikli otomobille sahneye çıkmaya hazırlanıyor

Bentley henüz bir elektrikli otomobil üretmemiş olabilir. Ancak ilk EV’si ile kesinlikle ön sayfaya çıkmayı hedefliyor.

Automotive News Europe ile kısa bir süre önce yapılan röportajda, markanın CEO'su Adrian Hallmark, üretecekleri elektrikli otomobilde görmeyi bekleyebileceğimiz bazı şaşırtıcı özellikler hakkında ipucu verdi. 2025 yılında sunulması planlanan Bentley EV, 1.400 beygir gücü üretebilecek ve sadece 1,5 saniyede sıfırdan 100 km hıza ulaşabilecek.

Eğer bu sayılara gerçekten ulaşmayı başarırsa, Bentley yarışta hem Tesla Model S Plaid'i (1.020hp) hem de Lucid Air Dream Edition Performance'ı (1.111hp) geride bırakacak. Bunların yoldaki en hızlı yolcu EV'lerinden ikisi olduğunu ve 0'dan 100 km hıza iki saniyeden kısa sürede çıkabildiğini de unutmamak lazım. Belki de daha etkileyici bir şekilde, Bentley EV'nin nefes kesen 1.914 beygirlik elektrikli hiper otomobil Rimac Nevera'dan bile 0,35 saniye daha çabuk hızlanma sözünü veriyor.

Yine de hiper seviyeli bir hızlanmadan rahatsız olanlar için, 0-100kmph'ye 2,7 saniyede ulaşma seçeneği olacak.

Ancak Hallmark'ın söylediğine göre, EV'nin ana satış noktası bu akıllara durgunluk veren hız olmayacak. Bunun yerine, anlık torku sayesinde otomobilin "zahmetsiz üstün performansı" olacak.

Doğal olarak, bütün bu etkileyici özelliklere oldukça etkileyici bir fiyat etiketi de eşlik edecek. CEO resmi fiyatlandırmayı açıklamış olmasa da, en az bir sürümün 262.000 doların üzerinde bir etikete sahip olacağını söyledi.

Tabii ki Bentley’nin 2025 yılına kadar bu tür bir performans beklemesinin, Porsche veya Audi gibi daha sportif lüks markaların da aynı sayılara ulaşmalarının mümkün olacağını gösterdiğini tahmin edebiliriz. Bu markaların genellikle 100.000 dolar civarında olan fiyatları, araçları fazladan birkaç kişinin daha alabilmesi anlamına gelecektir.