"Benzin ve dizel yasaklansın" teklifi!

Avrupa ülkesinden çok tartışılacak teklif: Benzinli ve dizel araçların hepsi yasaklansın!

Benzin ve dizel yasaklansın!

Elektrikli otomobillerin çoğumuzun ulaşım ihtiyacını karşıladığı zaman, benzinli otomobillerin geleceğinin karanlık olduğu bir gerçek. Ancak o zamanlar henüz gelmiş değil. Ama bu, Hollanda meclisinin benzinli ve dizel otomobilleri yasaklamak için çalışmaya başlamasını engellemiyor.

Hollandalı PvdA partisinin önerisi, 2025 yılında yeni dizel ve benzinli araçların satışını yasaklamak üzerine. Bu önerinin arkasındaki fikir, 2025 yılına kadar elektrikli araçların ve yakıt hücrelerinin yaygınlaşması için yeterli zaman geçmiş olacağı. Aynı grup, trafik sıkışıklığının da ortadan kalkmasına yardımcı olmak dahil pek çok avantaj gördükleri otonom araçlara hükumetin yoğun bir yatırım yapmasını istiyor.

Tabii ki bu öneriler büyük oranda "iyi umutlardan" oluşuyor. Diğer partilerden bu önerilerin gerçekçi olmadıkları düşünceleri yükselirken, bazı PvdA üyeleri bile bu fikirlerden uzak durmayı tercih ediyor.

Gerçekçi olarak bakıldığında, bu fikirlerin masaya koyulması için henüz hiçbir ülke hazır değil. EV yapısı hızla gelişse de, henüz elektrikli araçların çoğunluğa yerleşmelerini sağlayabilecek bir tasarım sunulmuş değil...

Okuyucu Yorumları