Bir internet sitesi daha yasaklandı!

İnternette engelli sitelere bir yenisi eklendi. İşte Türk kullanıcılarına yasaklanan en son adres...

Bir yasak daha!

Facebook üzerinde popüler oyunlardan Farmville'e erişim engellendi. 3 Ekim'in erken saatlerinde kullanıcılar bu oyuna erişemediklerini fark ettiler. Oyuncuların koyun, inek güttüğü, çiftlik idare ettiği bu oyunun ya da yayınlandığı site olan zynga.com'un nesi sakıncalı bulundu bilinmiyor.

Facebook hesabını açıp oyunu oynamaya çalışan oyuncular şu uyarıyla karşılaşıyorlar:

"5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(After technical analysis and legal evaluation based on the catalog crimes of the Law no 5651, Administrative measure has been taken for this website (zynga.com) according to decision no 421.02.02.2009-272446 dated 02/10/2009 of "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı")
http://www.tib.gov.tr | http://www.ihbarweb.org.tr"

Farmville nedir?

Farmville nedir?
İnekler, tavuklar, koyunlar ve domuzlar...

Farmville, Facebook üzerinden de oynanan bir çiftçilik oyunudur. Ekin ekmek, yetiştirmek ve biçmek oyun paun kazandırır ve bu puanlar da level atlamaya yarar.

Her bitkinin farklı bir hasat zamanı vardır ve bu zaman kaçırılırsa bitkiler ölür. Sadece bitki değil hayvan da yetiştirilen oyunun grafikleri oldukça şirindir. Sevimli hayvanları yetiştiren oyuncu, örneğin tavuğu yüzde 100'e getirince yumurta alır.

Farmville sadece bir çiftçilik ve hayvancılık değil, aynı zamanda bir dekorasyon oyunudur. Oyuncular en güzel çiftliği oluşturmaya çalışırlar ve çiftliklerinin fotoğraflarını Facebook üzerinden paylaşırlar.

Facebook üzerindeki en popüler uygulamalardan biri olan Farmville'in bilinen tek sakıncası bağımlılık yapıcı derecede eğlenceli olmasıdır.

Okuyucu Yorumları