Böyle telefon aksesuarları görmediniz!

Samsung, akıllı telefonlarına ilginç özellikler katan 3 yeni aksesuar ile herkesi şaşırttı!

Samsung'un yeni "icatları!"

Samsung, ikisi görme engelli kullanıcılar için toplam üç yeni aksesuarını basına tanıttı. Samsung'un düşük fiyatlı akıllı telefonu Galaxy Core Advance modeli için olan aksesuarlardan ikisi görme engelli kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Aksesuarlardan ilki Ultrasanik Kapak ismini taşıyor. Telefona bir kılıf gibi takılan Ultrasonik kapak, iki metre mesafeye ulaşan ultrasonik ses dalgaları gönderip yansıyan dalgaları okuyor. Eğer ultrasonik ses dalgaları bir engele çarparsa telefonda titreme veya sesli uyarı duyuluyor. Böylece görme engelli kullanıcılar önlerindeki engelleri fark edebiliyorlar.

İkinci aksesuar ise yine görme engelli kullanıcıların NFC özellikli etikete sahip ürünlerin ismini, içeriğini ve kullanma talimatlarını sesli olarak duymalarını sağlıyor. Böylece marketlerde alışveriş çok daha basit bir işleme dönüşüyor.

Son aksesuar ise plastik bir stand. Telefonu üstündeki yuvaya yerleştiren kullanıcı, böylece telefonun altından geçirdiği belgeleri tarayarak dijital ortama geçirebiliyor.

Samsung, Galaxy Core Advance modeli için hazırladığı bu aksesuarları diğer modellerin de kullanımına uygun olacak şekilde genişletmeyi planlıyor.