Bu sözler sanki biraz ağır kaçtı...

Oyunlar hakkında çok şey yazılıp çizildi ama bu seferki sözler sanki biraz ağır kaçmış gibi...

Bu sözler biraz ağır kaçtı...

Oyun sektörüne uzun zamandır medya ya da sektör dışından bir saldırı gelmiyordu. Pek tabi bu sessizliğin bir sınırı olduğunu hepimiz biliyorduk ve gecikmiş de olsa, oyunlar hakkındaki yeni bir iddia ile karşı karşıyayız.

İngiltere uyruklu terapist Steve Pope'un, BBC Radyolarına verdiği röportajında değindiği nokta, ciddi anlamda büyük sözlerden oluşuyor. Pope konuşmasında oyun oynamanın tıpkı kokain kullanmaya benzediğini ve ortalama iki saat oyun oynayan bir insanın beynindeki ölen hücre sayasının, bir şerit kokain çeken insanlarla aynı olduğuna değindi.

Pope; "Oyunlar, dönemimizin sessiz katilleridirler. İnsanlara zamanla zarar verdikleri gibi aynı zamanda da şiddete yönlendiriyorlar. Bunlar benim kişisel tespitlerim ama ailelerin çocuklarının ellerinden kontrol cihazlarını aldıklarında karşılaştıkları tepki, tıpkı bir alkol bağımlısının elinden şişesini aldığınızda verdiği tepkiyle aynıdır." diyerek kendisinin keşfettiği yönleriyle oyunları resmen kötüledi.

Pek tabi bu ve bu tarzdaki haberler çıkmaya devam edecek ama oyunların kişisel gelişimdeki artıları yadsınamaz bir gerçek olarak kalmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları