Bugüne kadar seri üretim olarak üretilen en güçlü Porsche: Taycan Turbo GT tanıtıldı

Ünlü spor otomobil markası Porsche, bugüne kadar seri üretim olarak ürettiği en güçlü otomobil olan yeni Taycan Turbo GT'yi resmi olarak tanıttı.

Bugüne kadar seri üretim olarak üretilen en güçlü Porsche: Taycan Turbo GT tanıtıldı

Porsche, bugüne kadar seri üretim olarak ürettiği en güçlü otomobil olacak yeni Taycan Turbo GT'yi tanıttı. Şirket, 230.000 dolarlık fiyat etiketine sahip olan,1.093 beygir gücündeki Taycan Turbo GT'nin "şimdiye kadarki en güçlü seri üretim Porsche" olduğunu söylüyor.

Taycan Turbo GT, arka koltuklar, ekstra ses yalıtımı ve arka hoparlörlerle tamamlanan standart bir varyantla veya daha da performans odaklı Weissach versiyonu olarak, iki seçenekle piyasada olacak.

Alman otomobil üreticisi, yeni elektrikli otomobilinde daha fazla güç elde edebilmek için hem şasiyi hem de güç aktarma organlarını elden geçirdi ve yarı iletken malzeme olarak silikon karbür kullanan revize edilmiş bir arka aks motoru ile daha fazla güç ve daha keskin tepki süreleri elde etti.

Ayrıca, bir darbe invertörünün kullanılmaya başlanmasıyla 580kW güç kullanılıyor. Ancak, özel bir durum olan kalkış hızını yükseltebilmek amacıyla, 2,3 saniyelik 0-100 sprint süresi boyunca araç 815kW'a kadar gücü serbest bırakıyor.

Porsche ayrıca, artık Saldırı Modu olarak adlandırılan ve hızlı sollamalar için 10 saniyeye kadar 939 bg'ye kadar güç sağlayan ekstra güçlendirme işlevini de yeniden ayarladı. Bu, standart Taycan Turbo S'in normal itme gücünden 67 bg daha fazla. Yani sollamalar sırasında araç normalden çok daha seri şekilde hızlanabilecek.

Pist yarışlarında kullanılması için tasarlanmış olan Weissach varyantında ise karbon fiberin bolca kullanılması sayesinde ağırlık azaltılmış, ağırlık oluşturan fren kalıpları ve hatta bagaj kapatma mekanizması gibi parçaların elden geçirilmesiyle Taycan Turbo S'e göre 75 kg daha hafif bir araç elde edilmiş.

Weissach modelinde arka koltuklara da veda ediliyor. Alt gövdeye hava deflektörleri ve yeni bir ön difüzör gibi ekstra aerodinamik unsurların yanı sıra karbon arka kanat ve manuel olarak açılan bir şarj kapağı da eklenmiş. Weissach'ın 0-100 km/h'a çıkış süresi ise 2.2 saniye.

Yeni Taycan Turbo GT Türkiye'ye ne zaman gelir veya fiyatı ne kadar olur henüz belli değil ama almak istiyorsanız şimdiden bir Porsche bayisine uğramanız gerekebilir.