Çarpıcı analiz: İnternetin karanlık yüzü...

Çarpıcı bir analiz: İnterneti çok seviyoruz... Peki ama o bizi her zaman bu kadar çok seviyor mu?

İnternetin karanlık yüzü

Günümüzde, gerçek hayatta gerçekleştirilen birçok aktivite artık internet aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. Bankacılıktan alışverişe, gazete sayfalarından eğitime kadar çok geniş bir yelpazede insanoğlunun hizmetinde olan internetin yakın gelecekte daha da önemli bir platform olacağına hiç kuşku yok.

Ancak internetin nimetleri ne kadar fazla olursa olsun, madalyonun diğer yüzünün de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Örneğin internetin birilerini öldürmek için kullanılan bir mecra olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Ya da bir hastanenin bilgi işlemini çökerten bir hacker'ın söz konusu hastaneye ve dolayısıyla hastalara ne gibi zararlar verebildiği hiç aklınızdan geçti mi?

Örneğin internette yer alan bazı ebook'ların (elektronik kitap) ve bazı sitelerin bomba yapımını anlattığı biliniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberde ise, yaşlı bir insanın, tamamen internette bulduğu planların yardımıyla kendi intihar robotunu geliştirdiğinden bahsetmiştik.

Şimdi isterseniz galerimizdeki yaşanmış olaylardan yola çıkarak internetin kötü yönde kullanıldığında insanoğlunun hayatını nasıl cehenneme çevirdiğine şahit olalım.

Okuyucu Yorumları