Cepte YouTube: Yol üstünde video klip keyfi

Popüler video-portalı YouTube'u artık cep telefonu tarayıcınız üzerinden de seyredebileceksiniz...

Cep için YouTube

Şu andan itibaren kullanıcılar cep telefonundan da YouTube videolarını seyredebilecekler. http://m.youtube.com ile video portalı, tüm video klipleri hareket halindeki kullanıcılar için de sunmak istiyor.

Kullanım için tek şart ise UMTS ile hızlıca internete bağlanabilen ve RTSP akışkan veri protokolünü destekleyen bir cep telefonu. Ayrıca YouTube veri transferinin sabit fiyata tâbi olduğu bir cep telefonu tarifesi tavsiye ediyor zira veri alımı son derece yüksek. Ülkemizde ise malesef böyle bir tarife hiç bir operatörde mevcut değil.

Cep telefonu kullanıcılarına YouTube'un birçok tanıdık özelliği sunulacak. Mesela kullanıcılar videoları değerlendirebilecekler, videolar hakkında yorum yazabilecekler, internete video yükleyip arkadaşları ile paylaşabilecekler.

Aynı zamanda geliştiriciler, bazı cep telefonu modelleri için, YouTube keyfini daha da rahatlatacak Java yazılımları sunuyor. Program şimdilik İngilizce dilinde ve Sony Ericsson K800, W880 yahut Nokia E65, N95, N73, 6110 Navigator ve 6120 Classic modelleriyle uyumlu.

Okuyucu Yorumları