ChatGPT'yi fakülte sınavlarına soktular; bakın yapay zeka bu sınavlardan hangi notları aldı...

ChatGPT'yi işletme ve hukuk mezuniyet sınavlarına soktular. Yapay zekanın aldığı notlar ise pek de beklendiği gibi olmadı.

ChatGPT'yi fakülte sınavlarına soktular; sonuç pek de iyi olmadı

OpenAI'nin ChatGPT'sinin öğrencilerin sınavlarda kopya çekmesine yardımcı olabileceğine dair pek çok endişe var, ancak sohbet robotundan yüksek lisans düzeyinde bir sınava girmesini isteseydiniz ne kadar başarılı olurdu? Görülen o ki, ChatGPT sınavı geçebiliyor, ancak bunu zar zor başarabiliyor.

Yeni yayınlanan bir çalışmada, Minnesota Üniversitesi hukuk profesörleri ChatGPT'nin okullarındaki dört derste lisansüstü sınavlar için cevaplar üretmesini sağladı. Yapay zekâ dört sınavı da geçti, ancak ortalama C+ notu aldı. Wharton School of Business profesörü Christian Terwiesch ise ChatGPT'nin bir işletme yönetimi sınavını B ile notla geçtiğini tespit etti. Yani bu teknolojiyi akademisyenleri etkilemek için kullanmak pek mümkün görünmüyor.

Araştırma ekipleri yapay zekayı en hafif tabirle “tutarsız” buldu. Minnesota Üniversitesi grubu, ChatGPT'nin "temel hukuk kurallarını" ele almada ve doktrinleri özetlemede iyi olduğunu, ancak bir davayla ilgili konuları belirlemeye çalışırken bocaladığını belirtti. Terwiesch, ChatGPT'nin basit operasyon yönetimi ve süreç analizi sorularında "harika" olduğunu, ancak ileri düzey sorularının üstesinden gelemediğini söyledi. ChatGPT, 6. sınıf düzeyindeki matematikte bile hata yapabiliyor.

Çalışma grupları hala ChatGPT'nin sınıfta bir yeri olabileceğine inanıyor. Profesörler öğrencilere işyerinde yapay zekaya nasıl güveneceklerini öğretebilir, hatta bunu sınavları yazmak ve not vermek için kullanabilirler. Terwiesch, bu teknolojinin sonuçta, daha fazla ders ve yeni ders materyali gibi öğrencilere harcanabilecek zamandan tasarruf sağlayabileceğini söylüyor.