CHIP Download: Little Dwarf 3D Screensaver

CHIP Online'ın bugünkü ücretsiz yazılımı, şirin bir cücenin yer aldığı Little Dwarf 3D Screensaver.

Ekranınızı koruyun!

CHIP Online, her gün okurlarına farklı ve kullanışlı yazılımları ücretsiz olarak sunuyor. Bugünün yazılımı ise Little Dwarf 3D Screensaver.

Bilgisayarınızı kullanmadığınız esnalarda monitörleri koruyan ve ekranları süsleyen birçok ekran koruyucu bulunuyor. Little Dwarf 3D Screensaver da, bu ekran koruyucularından sadece biri. Sihirli bir ormanda yaşayan şirin bir cücenin yer aldığı koruyucu, sizi masalsı bir dünyaya götürecek!

15.96 dolarlık bir fiyata sahip olan ancak CHIP Online aracılığıyla ücretsiz olan bu programı indirmek ve bilgisayarınıza kurmak için bugünün sonuna kadar vaktiniz var! Yüklemek için tıklayın.

Programın Kullanımı (1)

Programın Kullanımı (1)

İsterseniz şimdi Little Dwarf 3D Screensaver yazılımının nasıl kullanıldığına bir göz atalım:

Kullanımı oldukça basit olan ekran koruyucuyu çalıştırdıktan sonra sıkıştırılmış dosyanın içinde yer alan 'activate' uygulama dosyasını çalıştırıp programı aktive etmeniz gerekiyor. Bu aktive işlemini gün içinde gerçekleştirmediğiniz takdirde bu ekran koruyucu tam sürüm olarak kullanamayacağınızdan dolayı, ekran koruyucu çalışırken 1 dakika sonra yazılımın 'tam sürüm' olmadığına dair bir uyarı alacaksınız. Bu uyarıyı görmemek için aktivasyon işlemini gecikmeden yapmakta yarar var.

Şimdi programın ayarlarına girmek için ekran koruyucu açtıktan sonra karşınıza gelen 'Preview'(Önizleme) ve 'Configure' seçeneklerinden 'Configure'yi seçin. Preview butonu, ekran koruyucunun nasıl çalıştığını görmek istediğinizde işinize yarayacaktır; yani bu buton ile ekran koruyucuyu çalıştırabilirsiniz.

Configure seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza gelen yeni penceredeki ayarları resimde de görüyorsunuz. Ekran ölçülerinize göre değişebilecek olan 'Video Mode', ekran koruyucunuzun ekran boyutuna göre çalışmasını sağlar. Örneğin 15.4 inç'lik bir TFT LCD ekran ve 1280x800 çözünürlüğünde çalışılan bir notebook PC'de ekran koruyucu da yine bu çözünürlükte çalıştırılır.

Sound Control yani Ses Ayarları kısmında ise ekran koruyucunuzun çalışma esnasında gelen sesi ayarlamanıza olanak tanır. 'Enable Music'in başındaki kutucukta yer alan işareti kaldırdığınız takdirde ekran koruyucunuz artık sessiz çalışacaktır. Bunun yanında sesi kısıp açmak için ise Volume çubuğunu kullanabilirsiniz.

Graphics kısmında Gamma ayarlarını değiştirebileceğiniz gibi Misc Options'ta da bazı ufak ayrıntıları belirleyebilmeniz mümkün. Örneğin 'Show Time' seçiliyse, ekran koruyucunuz çalışırken, aynı zamanda Windows Saat'ine göre ayarlanan bir saati de ekran koruyucunun sağ alt köşesinde görebilirsiniz. 12 ya da 24 saat formatı arasında seçim yapabilecdeğiniz gibi 'Exit on Mouse Move' kutucuğu seçili ise, ekran koruyucunun çalışması esnasında farenin ufak bir hareketinden sonra ekran koruyucu otomatik olarak kapanacaktır.

Programın Kullanımı (2)

Programın Kullanımı (2)

Additional Information kısmında ise örneğin 'Interestiğin facts about dwarves' yani 'cüceler ile ilgili enteresan bilgiler' şeklinde çevirebileceğimiz bu bölümde ekran koruyucunuz çalışırken cücelerin hangi mite ait olduğundan, ne gibi özellikleri olduğuna kadar birçok bilgiyi, tabii ki İngilizce dilinde, görebiliyorsunuz. 'Quotes' kısmında ise gelmiş geçmiş büyük insanların büyük sözlerine yer verilirken, 'BBC News' kısmında ise dünyadaki son gelişmeleri sıcağı sıcağına BBC'den alabilmeniz mümkün; ve elbette tekrar hatırlatmak isteriz ki, tüm bu 'Additional Information' kısında yer alan fonksiyonlar, İngilizce dilini destekliyor.

Kendi belirlediğiniz ayarlardan vazgeçip, programı eski haline döndürmek istiyorsanız 'Restore Defaults' butonunu kullanarak ekran koruyucunuzu fabrikasyon ayarlarına geri döndürme şansınız var.

Bu pencereden çıkıp ana pencereye dönecek olursak, sol kısımda yer alan 'My Screensavers' bölümüne girerek bilgisayarınıza kurulu olan ekran koruyucularına ulaşabilirsiniz. Buradan istediğiniz ekran koruyucuyu seçebilme şansınız varken, diğer koruyucuların da ayarlarına bu program aracılığıyla ulaşabiliyorsunuz.

Sol kısımda yer alan 'Downloads' kısmında ise birçok ekran koruyucu yer alıyor. Bu bölümden istediğiniz ekran koruyucuyu beğenerek bilgisayarınıza kolayca kurabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları