Chris Rock, Oscar töreni hakkında yaptığı açıklama ile bu kez tepki çekti

Chris Rock, önümüzdeki yılın Oscar ödül töreni sunuculuğunu neden reddettiğini açıklarken yaptığı karşılaştırma tepki çekti.

Chris Rock'ın Oscar töreni benzetmesi, bu kez tepkiyle karşılandı

Chris Rock'ın geçtiğimiz Pazar gecesi Phoenix'te bir dinleyici kitlesine, bu yılki törende Will Smith tarafından tokat yedikten sonra gelecek yılki Akademi Ödüllerine sunuculuk yapması teklifini geri çevirdiğini söylediği bildiriliyor.

Ancak komedyen gösterisinde daha da ileri gitti ve durumunu 1994 yılında Nicole Brown Simpson'ın öldürülmesiyle karşılaştırdı. Brown Simpson, bir İtalyan restoranında yemek yedikten sonra gözlüklerini unuttuğunda, arkadaşı ve garson Ron Goldman, gözlükleri ona geri getirmeyi teklif etti. Ertesi sabah, o ve Brown Simpson ölü bulundu.

Arizona Republic tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir habere göre Rock, Oscar törenine geri dönmenin Nicole Brown Simpson'dan "restorana geri dönmesini" istemek gibi olacağını söyledi.

Rock'ın bu açıklaması, Twitter'da olumsuz tepkilere yol açtı ve pek çok farklı kişi yaptığı karşılaştırmanın yersizliği ve uygunsuzluğunu belirten yorumlar yayınladı.

En son törende yaşanan olayda, eşi Jada Pinkett Smith'i içeren bir şaka yapmasının ardından Smith sahneye çıkarak Rock’ın suratına tokat atmıştı. Will Smith, dört ay sonra Rock'tan bir video ile özür diledi. Olayın ardından Akedemi üyeliğinden istifa eden Smith, tokat nedeniyle 10 yıl boyunca Akademi Ödülleri'ne katılmaktan da men edildi.

Habere göre Rock ayrıca bir Super Bowl reklamında yer alma teklifini da reddetti ve şovu sırasında tokadın canını yaktığını söylerken Smith'in bir filmde boksör Muhammed Ali'yi oynadığını da hatırlattı. Rock, "Nevada eyaleti benimle Will Smith arasındaki bir kavgayı onaylamaz" dedi.