Chrome, Windows 10'un uyarılarını kullanmıyor

Chrome, kullanıcılardan gelen tepkilere rağmen Windows 10'un bu işlevini kullanmamakta kararlı!

Chrome, bildiğini yapacak

Windows 10, uyarıları "Hızlı işlem merkezi" altında toplayarak, kaçırdığımız uyarılara kolayca geri dönmemizi sağlıyor. Peki Google'ın web tarayıcısı Chrome, bu işlevden faydalanacak mı? Kısa cevap, "şimdilik hayır".

Chrome'un Windows 10'un Hızlı işlem merkezini kullanıp kullanmayacağıyla ilgili soruya, cevap, Chromium'un destek sayfalarındaki bir konu altında ortaya çıktı. Konunun durumu "Onarılmayacak" olarak değiştirilirken "ho" adlı Chrome destek moderatöründen şu cevap geldi:

"Girdi ve fikirleriniz için teşekkürler! Bunu uzunca tartıştık ve uyarıları şimdilik sistem seviyesinde entegre etmemeye karar verdik. Bunu yapsaydık, Chrome Windows 10'da Windows 7/8'e göre farklı davranacaktı ve eklenti/site geliştiricileri, neye göre tasarım geliştirdiklerini bilmeyeceklerdi. Belki kullanıcıların çoğu Windows 10'a geçtiğinde tekrar düşünebiliriz."

Ho, kullanıcılardan bu karar üzerine gelen tepkilerin ardından, kararı açıklayan bir başka paylaşımda bulundu ve şunları söyledi: "doğal uyarı sistemini kullandığımızda tüm uyarılar, kısa bir süre gösterilecek ve yok olacaklar. Ancak kullanıcının ayarlarına göre hiç gösterilmeyebilirler de."

Chrome, uyarılar konusunda kendi yöntemlerini kullanmakta ve uyarıları kendi kontrolü altında tutmakta kararlı gibi görünüyor. Chrome'un şu an kullandığı uyarı merkezi, 2013'te güncellenerek ortaya çıkmış, bir süre sonra "stable" kanalına aktarılmıştı.

Okuyucu Yorumları