Çin'de internet çatışması: Anlaşamadılar

Çin'in yılan hikayesine dönen garip tartışması: İnternet bağımlılığı diye bir şey var mı, yok mu?

Var, ama belki de yoktur!

Çin Sağlık Bakanlığı, hükümetin 'internet bağımlılık yaratıyor' yönündeki açıklamasını desteklemeyi reddetti. Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre Bakanlık, 'internet'in yanlış kullanımları' üzerine hazırladığı genelgenin ardından 'internet bağımlılığı' kavramına ilişkin net bir tanım yapmanın olanaksız olduğunu açıkladı.

Internet'in uygunsuz kullanımına ilişkin esasların şiddetten arındırma, özgürlüklüklerin sınırlandırılmaması ve zarar verici cerrahi operasyonların engellenmesinden ibaret olduğunu açıklayan yetkililer, psikiyatrik bulguların ortaya çıkması halinde kurbanların vakit kaybetmeden yetkili sağlık kuruluşlarıyla temasa geçmesi gerektiği belirtti.

Çin Hükümet'i, daha önce internet bağımlılığına karşı elektro-şok uygulamasının bir tedavi yöntemi olarak önerilmesinden vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Çin, internet bağımlılığını inkar etti

Çin, internet bağımlılığını inkar etti
Çin Hükümeti'nin başı, internet'le belada.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları, 16 yaşındaki Den Senshan'ın Ağutos ayındaki ölümü de dahil olmak üzere, son dönemde ülkede internet yüzünden yaşandığı düşünülen bazı trajik olaylara karşı bir tepki olarak değerlendiriliyor.

Çin'in internet bağımlılığına ilişkin ilk kliniğine ev sahipliği eden Beijing Askeri Hastanesi Genel Koordinatörü Tao Ran, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarını fazla dikkate almadıklarını ifade ederek; 'internet bağımlılığının bir hastalık olduğunu' açıklamakla yetindi.

Açıklamasında 'askeri eğitim veya fiziksel cezalandırmanın' tedavi yöntemleri arasında olmadığını ifade eden Tao, tıbbi tedavi pazarının gerçek bir karmaşa içinde olduğunu; satandartlar ve yönergelerin acilen oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları