Çin'den İnternet Yalancılarına Göz Dağı!

Çin, internet üzerinde yalan söylentiler yayanlara karşı 1 yıldır verdiği savaşta daha da sertleşiyor!

İnternet "yalancılarına" göz dağı

Çin Kamusal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 1 yıl önce Sichuan bölgesinde yaşanan 7.0 şiddetindeki depremden beri internet üzerinde söylenti yayıp panik yaratanlarla ciddi bir savaş içerisinde. Depremde aralarında sekiz turistin bulunduğu 19 kişi hayatını kaybetmiş ve 247 kişi de yaralanmıştı.

Bakanlığın söylediğine göre, son 1 yıl içerisinde, internet üzerinde yayılan söylentilerde, Çin'in diğer bölgelerinde de farklı depremler olduğu veya olabileceği yönünde haberler bulunuyor ve bunun sonucu olarak da sosyal panik yayılıyor; kamusal düzen tehlikeye giriyor. Şimdiyse bakanlık, yazışma uygulaması WeChat üzerinde bu söylentileri yayan dört kişiyi tutukladığını söylüyor. Ayrıca bu söylentileri yaymaya devam eden kişiler hakkında da her türlü bilginin bakanlığa iletilmesinden memnun olacaklarının altını çiziyor.

Bakanlık, internet kullanıcılarını, bu tip söylentilere inanmaları yönünde uyarıyor. Ayrıca söylentilerin yanı sıra, depremzedelere yardım amacıyla para vermeye hazır olan kişilerden faydalanan yardım kurulu dolandırıcılıkları da ciddi biçimde can yakıyor.

Okuyucu Yorumları