Cinsellikte sınır olmalı mı, olmamalı mı?

Oyun dünyasını karıştıracak açıklama: "Cinsellik ve erotizm oyunlarda bir adım daha ileri gitmeli!"

Cinsellikte sınır olmalı mı?

Oyun sektörü gün geçtikçe gelişen ve kendisini herhangi bir şekilde sınırlamayan bir sektör. Fakat öyle anlar geliyor ki neredeyse her şeyin yapıldığına inandığımız bir anda, bambaşka bir fikir ile karşılaşıyoruz.

Gelin görün ki bu seferki durum yeni bir fikirden daha çok, uzun zamandır gelişmesi beklenen bir olgu. Biz buna kısaca erotizm ve cinsellik diyoruz. Oyunların içeriği de oyunların kendisi gibi sürekli değişiyor. Özellikle aksiyon oyunlarında bir zamanlar sorun olan kan, artık neredeyse bütün oyunlarda mevcut. Dragon Age II'deki karakterimizin resmen kan banyosu yaptığını ya da yeni Mortal Kombat'taki vahşet dolu sahneleri oyuncular olarak görmeye alıştık.

Yine de bütün bu değişim içerisinde, ufacık da olsa göğüs gösterme ihtimali olan bir sahne dahil olduğu anda dünya yerinden oynamaya hazır gibi görünüyor. Irrational Games'den Ken Levine'in teorisine göre artık oyunlarda cinsellik bir adım daha ileriye gitmeli. Birçok oyunda karakterlerimizin cinsel olarak birbirlerine yaklaştıklarına değinen Levine, neden karakterlerin halen kıyafetli olduklarını sorguluyor.

"Victoria Secret kızlarına bakıp bakıp..."

Bütün bu değişim ve yeniliğe en büyük örnekse pek tabi Japonya'dan gelmişti. Yakın bir zamanda piyasaya sürülen "Don't Take It Personally, Babe, It Just Ain't Your Story" isimli oyunda, heteroseksüel ilişkiler açık bir şekilde yaşanabildiği gibi, homoseksüel ilişkiler de sahne alabiliyordu.

Bu gelişmenin sektöre büyük katkı sağlayacağına değinen Levine, sözlerine şöyle son veriyor; "Artık gençlerin dergilerdeki Victoria Secret kızlarına bakıp bakıp gülüşmelerine gerek kalmamalı. Annem beni yakalar korkusuyla yaşamamalı. Artık büyüme zamanı geldi."

Bu sözlerin önümüzdeki günlerde çok tartışılacağına hiç şüphe yok. Bakalım oyun dünyası, Ken Levine'in açıklamalarında nasıl bir tepki gösterecek...

Okuyucu Yorumları