Daha kişisel bir Chrome deneyimi

Google'ın bir süre önce Chrome'dan kaldırdığı bu eklenti, yoğun istek üzerine tekrar geri döndü!

...Ve sonunda geri geldi!

Google'ın geçtiğimiz aylarda Web Store'dan kaldırdığı ana sayfayı daha kişisel hale getirmeye yarayan Chrome eklentisi, kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine tekrar kullanıma sunuldu.

Hatırlayacağımız üzere Custom Google Background eklentisi sayesinde, Chrome ana sayfasını çeşitli arka plan resimleriyle süsleyebiliyorduk. Geçtiğimiz Kasım ayında kaldırılan eklenti, bu kez daha gelişmiş bir şekilde karşımızda.

Custom Google Background, artık yalnızca Google'ın bize sunduğu resimleri değil; internetten seçtiğimiz veya halihazırda bilgisayırımızda bulunan resimleri de arka plana koymamıza imkan tanıyor. Bunun dışında istediğimiz takdirde Google logosunu veya arama çubuğu altında yer alan "Google'da Ara" ve "Kendimi Şanslı Hissediyorum" kısımlarını da ana sayfadan kaldırarak, tamamen resimle baş başa kalmak mümkün.

Eklentinin dezavantaj sayılabilecek tek özelliği, çok fazla "yetki" istiyor oluşu. Ancak geliştiricinin söylediğine göre eklenti, kullanıcı verisi toplamıyor. Eklentiyi an itibarıyla Chrome Web Store'dan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları