Dev PC üreticileri Win 7 için ne düşünüyor?

Vista gidecek, Windows 7 gelecek! Peki ama dev üreticiler yeni Windows'a nasıl bakıyor?

Devlerden Win 7 yorumları

Dünya çağında PC satışlarının düşmesinin nedeni olarak pek çok madde sıralanabilir. İlk akla gelen şüphesiz küresel kriz olacaktır ama PC üreticileri bunda Vista'nın da payı olduğu düşünüyorlar. Durum böyle olunca düşen satışların artması için tüm gözler Windows 7'ye çevrildi.

Katıldığı bir konferansta Dell'in patronu Michael Dell'e Windows 7 ile ilgili görüşleri sorulduğunda; "Windows 7 konusunda oldukça heyecanlıyız, inanıyoruz ki pazarın büyümesinde bir rol oynayacak" diye konuştu.

Goldman Sachs Technology'nin yöneticilerinden Christopher Liddell de; "Bu yılki düşüşün ardından, önümüzdeki yıl PC satışlarında bir hareketlenme görebiliriz. Windows 7'nin bunda payı olacak ama genel mkaro-ekonomik koşulları da göz ardı etmemeliyiz" diye görüş belirtti.

Diğer yandan HP'den Cathie Lesjak; "Vista'dan büyük beklentilerimiz yoktu ve şu an için Windows 7'den de yok. Windows 7 çıktığında çok büyük bir değişiklik olmasını beklemiyoruz ama yeni işletim sistemi hakkında olumlu duyumlar alıyoruz" şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları