Dünya dışı yaşama dair önemli ipucu!

Dünya dışı yaşama dair önemli bir kanıt bulunmuş olabilir! İşte çok tartışılan bulgular...

Uzayda yaşam var mı?

NASA'nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde çalışan bilim adamı Dr. Richard Hoover'ın yeni keşfi bilim dünyasına bomba gibi düştü. Journal of Cosmology'de çıkan makalede yazan araştırmaya göre Hoover, karbonlu meteoritlerde dünya dışı canlıların fosillerine rastladı.

Alais, Ivuna ve Orgueil CI1 karbonlu meteoritlerini elektron mikroskobu altına inceleyen bilim adamı mikro fosil halindeki bakterilere rastladı. Meteoritlerin içerisinde bu tip bakterilere rastladığından dolayı da Hoover bu bakterilerin kuyruklu yıldızlardan, aylardan ya da uzaydaki başka yerlerden geldiklerini iddia ediyor.

Journal of Cosmology bu bulguları tartışmak için 100 bilim adamını saha çalışmasına, yaklaşık 5 bin tanesini de makaleyi gözden geçirip yorumlarını belirtmeleri için davet etti. Ayrıca Hoover'ın testlerinde ortaya çıkan verilere göre, fosillerin biyolojik geçmişi bulunuyor ve dünyadaki Titanospirillum velox isimli bakteriye oldukça benziyor.

NASA bu konuda ne diyor?

NASA bu konuda ne diyor?
Uzaylı olduğu iddia edilen fosil ve dünyadaki mikro fosil birbirine oldukça benziyor...

NASA'nın Astrobiyoloji Enstitüsü yöneticisi Carl Pilcher, Hoover'la aynı görüşleri paylaşmıyor. Pilcher'a göre meteoritler 100 ila 200 yıldır dünya üzerinde bulunuyor. Bu konuya dikkat çeken Pilcher, meteoritlerin dünya üzerindeyken bakterilerin onların içine girdiğini söylüyor. Yani Pilcher'a göre bu bakteriler zaten dünyalı. Ayrıca Washington'daki NASA Bilim Görevleri başkanı Paul Hertz, NASA'nın Hoover'ın bulgularını desteklemediğini de açıkladı.

Hoover'ın bulguları doğru çıkarsa dünya dışı yaşama dair ilk kanıtların bulunuşuna tanıklık etmiş olabiliriz. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Okuyucu Yorumları