Dünyaca ünlü oyun devinde şok gelişme!

Dünyaca ünlü oyun devi, belki de tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya kalmak üzere...

Oyun devine şok!

Atari ismini bazılarımız efsanevi oyun konsolu sayesinde biliyoruz ama Atari ismi aynı zamanda, günümüzdeki oyuncular için de çok büyük bir anlam teşkil ediyor. Çünkü Atari günümüzün en büyük oyun yapım ve dağıtım firmalarından birisi konumunda...

Geçtiğimiz günlerde, ünlü yarış serisi olan Test Drive 2'nin yapımcısı olan, Eden Games bünyesindeki ekipten birçok kişi Atari tarafından işlerinden uzaklaştırılmıştı. Bu uzaklaştırmalara dur demek isteyen Fransa merkezli oyun firması, kötü yönetimin durması için greve başladı. 80 çalışanın 51'inin işten uzaklaştırılmasını hedefleyen Atari politikasıysa, böyle giderse çok büyük bir sorunla karşı karşıya kalacak.

Eden Games, basına yaptığı açıklamalarında Atari'yi ağır bir dille suçladı. "Yıllardır firma içerisinde çok sayıda başkan değişimine tanık olduk ve hiçbirisi kendi çıkarları dışında hareket etmedi. Neredeyse her başkan, zengin olmanın bir yolunu buldu."

Sert açıklamalar devam ediyor...

Sert açıklamalar devam ediyor...
Atari ismi, yıllardır bizimle...

Açıklamalar sadece bu sözlerle de sınırlı kalmadı. Firmadan gelen bir diğer açıklamaysa şöyle oldu; "Finansal sorunları çözmek üzere her seferinde yeni ve yapıcı bir planla karşımıza çıkan Atari, eninde sonunda hazırlanan planları bir şekilde yok etmeyi başardı."

Eden Games'i temsil eden ekibin belki de Atari'ye en büyük darbesi; "Yıllardır bu firmada çalışmamıza rağmen halen CEO Jim Wilson'la tanışamadık bile." cümlesi oldu. Şimdi bütün gözer CEO Wilson'da; bakalım son günlerde bütün dünyayı saran iş bırakma ve grev konusunda kendisi bir şey yapabilecek mi?

Okuyucu Yorumları