EMC, yeni depolama çözümlerini duyurdu

EMC, Londra'da düzenlediği Quantum Leap etkinliğinde yeni çözümlerini duyurdu.

EMC, yeni çözümlerini duyurdu

Depolama çözümleri konusunda işletmeler ve hizmet sağlayıcılara yönelik çözümler sunan EMC Corpotation'ın Londra'da düzenlediği etkinlikte yeni flaş depolama çözümleri tanıtıldı. CHIP Online olarak yerinde takip ettiğimiz Quantum Leap etkinliğinde, kurumsal depolama stratejisine yönelik planlar açıklandı.

Londra'da düzenlenen etkinlikte EMC Corpotation; yeni VMAX depolama çözümleri ve DSSD D5 Rack-Scale flaş çözümü tanıtıldı. Özellikle veri merkezileri için sanal adresleme tasarımları konusunda geniş seçenekler sunan yeni flaş depolama portfolyosu, artan veri ihtiyacını yüksek performansla çözümlemeyi amaçlıyor.

Etkinlikte yeni XtremIO çözümlerini tanıtan EMC, bu çözümle beraber; sanal masaüstü, sanal makine sunucuları, analitik ve yüksek veri tutan veri tabanlarına yönelik çok düşük gecikme süreleri ve öngörülebilir performans artışıyla, kurumsal alanda endüstrinin en iyi veri çözümünü sunmayı amaçlıyor.

VMAX depolama çözümlerini de güncelleyen EMC, bu çözümüyle yeni dönemde 4 petabyte'a kadar destek sunacakken, tanıttığı yeni DSSD D5 Rack-Scale Flaş çözümüyle de, depolama çözümlerinde yeni bir kategori yaratıyor. Hadoop ve Oracle için geliştirilen bu flaş çözümü, mikrosaniye bazında gecikmelerle depolama konusunda önümüzdeki dönemde sunucu tarafında büyük performans artışı sağlayacak.

Hiğer Yakınsanmış VCE VXRAIL ailesi tanıtıldı

Hiğer Yakınsanmış VCE VXRAIL ailesi tanıtıldı

EMC ve VMware, VMWare ortamları için tek entegre ve ortak tasarlanmış hiper yakınsanmış altyapı sistemleri (HCIA) olan yeni VCE VxRail Cihaz ailesini tanıttı. VxRail Cihaz ailesi; EMC'nin zengin veri hizmetleri ve lider sistem yönetimi becerileri ile VMware'in VMware vSphere, vCenter Server ve kullanışlı, güçlü, verimli, orijinal olarak vSphere ile entegre, yazılım tanımlı depolama ürünü VMware Virtual SAN teknolojilerini kapsayan, öncü hiper yakınsanmış yazılımı da dahil olmak üzere EMC ve VmWare'in en iyilerini tek destek noktasına sahip ürün ailesi olarak bir araya getiriyor. VMware kurumların sanal ortamlarını genişleten ve sadeleştiren karma depolama veya tamamı flash VxRail Cihazlar, basit, anahtar teslim ve kolayca ölçeklenebilen bir HCIA'da önemli performans ve kapasite avantajları sunuyor.

Sınırlı bütçeye ve kaynaklara sahip, yeni uygulamalar ve hizmetler için artan iş talepleri destekleme görevi verilmiş BT birimleri; donanım, yazılım ve ağ çözümlerini sürekli olarak değerlendirme ve entegre etmekle zaman kaybetmek istemezler ve yeni operasyonel araçları ve süreçleri öğrenecek zamanları da yoktur. Yeni hiper yakınsanmış VCE VxRail Cihazlar, VCE yakınsanmış altyapının sanallaştırma ve son kullanıcı bilgi işlem gereksinimleri için sunduğu ayırt edici avantajlarını - artırılmış çeviklik, basitleştirilmiş işlemler ve daha düşük risk – küçük işletme, orta ölçekli kuruluş ve departman ya da bölge ofislerine kadar genişletiyor.

Ortak tasarlanmış VCE VxRail Cihazlar; sanallaştırma, bilgi işlem, depolama ve veri korumasını tek destek noktasına sahip bir sistemde entegre ediyor. Kuruluşlar bir çift sanal makineyle (VM'ler) küçük bir başlangıç yapıp, öngörülebilir, "büyüdükçe öde" yaklaşımı ile binlerce sanal makineye kolay ve kesintisiz şekilde ölçekleyebilirler. VxRail Cihazlar çok çeşitli yapılandırma ve ölçek noktalarında mevcuttur. Küçük ve orta ölçekli işletmeler ve uzak ofislere yönelik giriş sistemleri çok uygun liste fiyatlarıyla başlıyor ve performans açısından yoğun iş yüklerine ilişkin seçenekleri tüm diğer hiper birleşmiş altyapı cihazlarına göre 2 kat daha fazla olmak üzere 76 TB'den fazla flash özelliği sunuyor.

Hiçbir sınır olmadan genel buluta bağlantı

VxRail Cihazlar çoğaltma, yedekleme ve bulut katmanlama gibi EMC tarafından sunulan görev açısından kritik veri hizmetleriyle ücretsiz olarak donatıldı. Sanal Makineler için EMC RecoverPoint, kritik iş yükleri için sanal makine başına çoğaltma ve otomatik acil kurtarma sağlar. Virtual SAN aktif-aktif esnetilmiş kümeler tesis düzeyinde sıfır veri kaybı koruması sunuyor. Entegre vSphere Veri Koruması, mevcut araçları kullanarak hem yedekleme hem de kurtarma sağlar ve isteğe bağlı olarak merkezi depolama ve yönetim için Veri Etki Alanına yedeklenebilir. VCE VxRail Yöneticisi, uygulamaların, sanal makinelerin durumu ve VMware Log Insight yakalama olaylarını destekleyen cihazlar hakkında güncel ve kapsamlı bildirimler ile donanıma ilişkin ayrıntılı bilgi sunuyor. VxRail Cihazlar, talep üzerine cihaz başına 10 TB ek bulut sağlayarak sınırlar olmadan depolama kapasitesini daha güvenli bir şekilde büyütmek için VMware vCloud Air, Amazon Web Services, Microsoft Azure ve çok kısa bir süre sonra Virtustream gibi 20'den fazla genel buluta sorunsuz bir şekilde genişletmek üzere EMC bulut katmanlamasını destekliyor.

Ürünleri deneyimleyen Renault Sport Formula One Ekibinin IS Altyapı Yöneticisi Antony Smith, şunları söyledi:

"Türünün en iyisi depolama ve bilgi işlem teknolojilerini kullanan yoğun, bağımsız ve standart bir 2U hiper yakınsanmış raf kullanarak elde edebildiğimiz maliyet ve zaman tasarrufu avantajları için teşekkür ediyorum. Pist kenarı için yalnızca navlun masraflarında elde edilen tasarruflar, sezon başına 200.000 ABD doları civarında olur. VxRail'ın basitleştirilmiş kurulumu, her yarışta daha hızlı bir şekilde hazır olabildiğimiz ve çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabildiğimiz anlamına geliyor."

EMC ve Vmware, sabit değerlendirme döngülerini ortadan kaldırarak ve x86 teknolojilerindeki gelişmelerin sürekli entegrasyonu ve VMware vSphere ve VMware Virtual SAN'a yapılan en yeni geliştirmelerin uygulaması ile test ederek altyapı yaşam döngüsünü basitleştirir. Aynı zamanda veri azaltma teknolojileri (veri tekilleştirme, sıkıştırma ve silme kodlaması) ile en yüksek verimliliği sunar. Net sonuç: BT kuruluşları iş taleplerine uyum sağlayan otomatik ve dinamik bir altyapı oluşturarak yeniliğe daha fazla odaklanabilirler.

VMware hiper yakınsanmış yazılımla desteklenen yeni VCE VxRail Cihazlar ile, BT kuruluşları kullanımı kolay bir çözümle desteklenir ve bu da onların yenilikleri işle ilgili talepler kadar hızlı bir şekilde uygulamalarına yardımcı olabilir.

Kurumsal Strateji Grubunun Kıdemli Analisti Colm Keegan ise değerlendirmelerini şu şekilde aktardı:

"ESG'nin hibrit bulut trendleri alanındaki araştırmasına göre, BT ile ilgili yanıt verenlerin %70'i önümüzdeki 24 ay içinde HCI'ya yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca aynı kişilerin %85'i, hibrit bulut ortamları için temel oluşturması amacıyla VMware vCenter Server ve vCloud Director çerçeve teknolojisi gibi özel bulut yazılımları ile ilgili mevcut yatırımlarını artırmayı planladıklarını belirtmiştir. Yeni VMware ve VCE VxRail Cihaz özel ve hibrit bulut bilişim becerileri sayesinde, oldukça esnek ve büyük ölçüde ölçeklenebilir hiper yakınsanmış altyapı cihazı kullanmak isteyenlere çok cazip bir teklif sunar ve bunun yanında yıllardır kullandıkları VMware yönetim araçlarını da destekleyebilir."

Okuyucu Yorumları