En iyi üç Firefox eklentisi

Firefox için sayısız eklenti mevcut, fakat biz sizin için en iyi üçünü seçtik ve inceledik...

Top 3:Firefox eklenti

Firefox için sayısız eklenti var - yelpaze sekmeli-gezintiden güvenlik ve eğlence eklentilerine kadar uzuyor. Size en çok beğenilen üçünü tanıtacağız.

Ayrıca, eğer Firefox ile ilgileniyorsanız bu iki makalenin de ilginizi çekeceğinden eminiz:

Onlarca Firefox eklentisi ve açıklamaları

Tilkiyi şahlandırın!!

1. Sırada: Slayt gösterisi olarak Firefox

1. Sırada: Slayt gösterisi olarak Firefox

Flickr, Google Picasa Web Albümü veya Facebook - internette kişisel resimlerinizi sunabileceğini sayısız platform mevcut. Yine de bazen ya görsel sunum imkânları iyi olmuyor ya da web hizmeti resimleri standartlara uygun görüntüleyemiyor. PicLens adındaki ücretsiz eklenti Firefox'u bir slayt gösterisine dönüştürüyor. Play tuşuna bastığınızda araç arka planı kapatarak resimleri ön plana çıkarıyor. Pratik: mini görünüm ile resimleri tek tek seçebiliyorsunuz - kontrol öğeleri ile otomatik slayt gösterisine başlayabilirsiniz.

Şu fotoğraf siteleri PicLens tarafından destekleniyor: Flickr, Facebook, Google Images, Yahoo Images, Friendster, Picasa Web Albümleri.

Download: PicLens

2. Sırada: Daha hızlı bulun

2. Sırada: Daha hızlı bulun

Geleneksel aramanın yanında Google, site araması gibi hedefe daha çabuk ulaştıran gelişmiş seçenekler de sunuyor. Bunu yaparken anahtar sözcükleri seçilen sitede aratabilirsiniz: mesela CHIP Online editörlerinin Firefox hakkında ne yazdıklarını öğrenmek isterseniz "firefox site:chip.com.tr" söz öbeğini arama kutucuğuna yazmanız yeterli. Daha hızlı arayın: "Advanced Dork" eklentisi, içerik menüsünde farklı gelişmiş arama seçenekleri sunarak işinizi kolaylaştırıyor. Arayacağınız terimi işaretleyin ve "Advanced Dork" menüsünü seçin. Bu özellik, işaretli terimi tüm internet adreslerinde arar ve sonuçları listeler.

Download: Advanced Dork

3. Sırada: Linkleri uygun programlar ile açmak

3. Sırada: Linkleri uygun programlar ile açmak

Eğer bir link indirmek istediğiniz dosyayı BitTorrent'e yönlendirirse, dosyayı indirmek için ayrıca bir istemci açmanız gerekecektir. Ücretsiz eklenti "Launchy" sayesinde linkleri içerik menüsünde bulunan uygun program ile doğrudan açabilirsiniz. Böylece çalışma aşamalarınız azalmış olur ve zaman kazanmış olursunuz.

Download: Launchy

Okuyucu Yorumları