Eski Samsung mühendisinden Samsung'a taş!

Bir süre önce Samsung'da çalışan mühendis, Koreli dev için bakın neler dedi neler...

Samsung'a fena "salladı!"

Samsung'un eski bir mühendisi, firmanın yazılımlarının "korkunç" olduğunu, Koreli üreticinin sadece daha fazla gelir elde etmeyi düşündüğünü söyledi.

Yazılım mühendisi Rezaur Rahman, Quora'daki gönderisinde Samsung'ta çalıştığını Galaxy Tab (P5100,P5110) ve S4 Mini(I9192) projelerine katkıda bulunduğunu söylüyor.

Son 6 ayda 10'un üzerinde proje içerisinde çalıştığını söyleyen Rahman, Samsung'un iyi bir ürün ortaya çıkarmak yerine, hep daha çok gelir elde etmeyi düşündüğünü, sonuç olarak ortaya vasatın altında ürünler çıktığını söylüyor. Rahman, her zaman satış takımının isteklerini izlediklerini, birkaç iyi model üretmek yerine birçok tamamlanmamış model üretmek zorunda kaldıklarını iddia ediyor.

Rahman'a göre Apple ve Samsung arasındaki en önemli fark, piyasa araştırma stratejisinde. Samsung, Rahman'a göre bu işi çok ciddiye alıyor ve piyasada halihazırda bulunan bir ürün ortaya çıkarıyor (tablet gibi). Rahman, bunun tek istisnasının phablet'ler olduğunu söylüyor ancak mühendise göre phablet'ler, ne tabletler kadar işlevsel, ne de akıllı telefonlar kadar pratik.

Samsung'un tamamlanmış bir kullanıcı deneyimi sunamadığını ileri süren Rahman, Google Nexus'un sunduğu kullanıcı deneyiminden övgüyle bahsediyor. Rahman'a göre en iyi donanımları bir araya getirip, onlarla eş seviyede yazılımlar sunamamak utanç verici. Bunun sebebi ise çoğu zaman yazılımı iyileştirecek zamanın olmaması.

Rahman, Samsung'taki çoğu çalışanın Apple mühendislerinden övgüyle bahsetmek istemediğini, ancak küçük bir kısmın Apple ürünlerini kullandığını söylüyor. Rahman, bu küçük grubun Apple'ın ekosisteminin kalitesini ve "donanım-yazılım entegrasyonunun güzelliğini" takdir ettiğini de itiraf ediyor.

Mobil sektörde eleştirilere sıkça rastlasak da, eleştirinin işin içindeki bir kişiden gelmesine çok alışık değiliz. Rahman'ın yeni tanıtılan Galaxy S6 için de aynı şeyleri düşünüp düşünmediğiyse merak konusu.

Okuyucu Yorumları