Facebook'ta kısılıp kalanlar...

Facebook Lite kullanıcıları kurt kapanına aldı. İşte onların hikayesi: Facebook'ta kısılıp kalanlar!

Facebook'ta kurt kapanı!

Facebook yeni ince hafif Lite sürümünü Amerika ve Hindistan'da test etmeyi sürdürüyor. Ancak kullanıcılar eski orijinal Facebook görünüşüne dönüş seçeneği olmamasından şikayetçi.

Daha önce kullanıcıların nasıl Facebook Lite'dan memnun kaldığına Facebook Lite nasıl popüler oldu? isimli haberimizde yer vermiştik. Elbette bu durum herkes için geçerli değil, birazdan okuyacağınız talihsiz grup için ise hiç geçerli değil!

Mark Zuckerberg'in Facebook Lite'ı sunmaktaki amacı internet bağlantısının yavaş olduğu ülkelerde de Facebook'u yaygınlaştırmaktı. Kalabalık nüfus ve zayıf altyapı sahibi Hindistan gibi ülkeler bu test için biçilmiş kaftandı. Facebook Lite daha basit ve daha temiz arayüzü ile bir yandan beğeni toplamış, diğer yandan Facebook'un çeşitli uygulamalarını özleyenleri sıkmıştı. Bu sıkılan kullanıcılar eski zengin arayüze dönmek istiyorlar.

Haberin devamında: Peki başlarına ne geldi?

Hintliler test kurbanı

Hintliler test kurbanı
Facebook Lite'a bir kez giren bir daha çıkamaz (Çıkamayabilir)

Hindistan'dan bir kullanıcı, Nishanth Bhushan, Facebook Lite'ı test etti. Daha sonra Facebook'un her ziyaretinde Lite olarak açıldığını ve klasik Facebook görünümüne dönemediğini gördü. Pek çok kullanıcı şikayetlerini dile getiriyor.

Bazıları beta'dan sadece Facebook.com yazarak normal görünüşe dönebildiğini belirtiyor. Bazı kullanıcılar ise internet tarayıcılarının ön belleğini ve cookie'lerini sildikten sonra başarılı oluyor. Facebook Lite'da mahsur kalanlar şikayetleriyle ilgili geri dönüş almadıklarını belirtiyorlar.

Bu takılı kalan kullanıcılar başka bir bilgisayardan ve farklı bir tarayıcıdan bile bağlandıklarına yine Lite sürümle karşılaşıyorlar.

Okuyucu Yorumları