Facebook'un yeni numarası!

Facebook'un bu yeni özelliği, özellikle dosya paylaşımını sevenleri çok mutlu edecek!

Facebook'un yeni numarası!

Hüseyin Cem Köylü

Facebook, grup üyelerinin birbirleri arasında dosya paylaşmasına izin veren yeni özelliğin güncellemesini gruplara sunmaya başladı.

"Dün az sayıda gruba sağlanan güncelleştirme, gün geçtikçe daha fazla sayıda gruba sağlanmaya devam edecek" diyor Mashable'dan Kate Freeman. Yeni özellik hakkında Facebook ile görüşen Freeman, henüz dosya paylaşım özelliğine sahip olmayan grupların da "yakında" bu özelliğe kavuşacağını doğruladı.

Yeni özellik ile kullanıcılar kendi bilgisayarındaki bir dosyayı (maksimum 25 MB) gruba yükleyebiliyor. Fakat müzik dosyalarının ve çalıştırılabilir (.exe) dosyaların yüklenmesine izin verilmiyor. Ayrıca kullanıcılar, tıpkı fotoğraflarda olduğu gibi, şüpheli dosyaları da Facebook'a rapor edebiliyorlar. Grup üyeleri dosya yüklerken aynı zamanda dosyayla ilgili yorum da bırakabiliyorlar.

Dosya paylaşımı ilk olarak geçen ay Okul Grupları için aktif hale getirilmişti. Fakat bu özelliğin sadece Okul Gruplarına özel mi yoksa tüm gruplar için mi olacağı belli değildi.

Ekim 2010'da Facebook, 10 milyon dolar karşılığında dosya paylaşım servisi drop.io'yu satın almıştı ve site, aynı sene Aralık ayında kapanmıştı. Yeni özelliğin arkasında drop.io'nın eski çalışanları mı var bilinmez, fakat bunun tesadüf olmadığı aşikar.

Okuyucu Yorumları