Facebook, video görüntülemelerini yanlış hesaplamış!

Facebook'un bize gösterdiği önemli bir istatistik, meğerse gerçeği fazlasıyla "şişiriyormuş"!

Facebook yanlış hesaplamış!

Facebook videolarının sosyal ağda gördüğünüz rakamlardaki kadar çok seyredilmediği, hesaplamada bir hata yapıldığı ortaya çıktı.

Wall Street Journal'a göre Facebook, 2014'te videolu reklamları sunmaya başladıktan itibaren ortalama görüntüleme sayılarını yanlış hesapladı, çünkü üç saniyeden kısa süren görüntülemeleri saymıyordu. Yanlışlığın yüzde 60 ile 80 arasında olduğu düşünülüyor.

Bir Facebook çalışanı, yapılan yanlış hesaplamayı reklam destek sayfasında şöyle açıkladı:

"Ortalama Video Görüntüleme Süresi'ni öncesinde 'video izlerken geçen süreyi, videoyu izleyen toplam kişi sayısına bölerek" *belirliyorduk*. Ancak Ortalama Video Görüntüleme Süresi'ni bir yanlışlık sonucu 'video izlerken geçen süreyi videoyu *sadece* 3 veya daha fazla saniyeden izleyenlere' böldük."

Facebook, bundan sonrasında aşağıdaki iki istatistiği sunacağını söylüyor.

Ortalama Video İzleme Süresi (Video Average Watch Time): Toplam izleme süresi, toplam izleme sayısına böünerek bulunuyor. Buna otomatik ve tıklayarak yürütmeler dahil. Bu, önceki istatistiğin yerini alacak.

İzlenen Video Yüzdesi (Video Percentage Watched): Oturum başına videonuzun bir kişi tarafından izlenme yüzdesini belirtir ve videonun otomatik yürütüldüğü veya tıklanarak yürütüldüğü tüm oturumlarla ortalaması belirlenir. Bu, Ortalama % Video Görüntüleme istatistiğinin yerini alacak.

Değişiklikler, ortalama Facebook kullanıcısını etkilemeyecek, bununla birlikte video görüntüleme verilerine güvenen siteler ve firmaların kafalarında soru işaretlerinin kalmış olması muhtemel.

Okuyucu Yorumları