Facebook'a ortak olduğunu iddia eden kaçak...

Mark Zuckerberg'in belki de en büyük baş belası, artık bir kanun kaçağı!

"Sahte ortak" artık kaçak!

2012 yılında tutuklanan Paul D. Ceglia, artık bir kaçak. Ceglia, 2010 yılında açtığı bir davada, Mark Zuckerberg ile arasında 2003 yılında yapılan bir anlaşma olduğunu ve Facebook'un yarısına sahip olduğunu iddia etmişti. Ancak davaya sahte belgeler sunmaya çalışması sonrasında, tutuklanmış; kefaletle serbest kalmıştı. Ceglia'nın kefaleti, yargıç Vernon S. Broderick tarafından Salı günü alınan karar ile iptal edildi. Bu kararın sebebi ise, Ceglia'nın aynı gün içerisinde bulunması gereken ön duruşma oturumuna gelmemiş olmasıydı.

Mahkeme belgelerine göre, Ceglia'nın elektronik takip bilekliği bir önceki Cuma günü çıkartılmıştı ve kefaletin bir parçası olarak gözüken ev hapsi şartına uyulmamıştı. Ceglia, bu hareketi ile 250.000 dolarlık bir kişisel kefaletten vazgeçmiş oldu.

Ceglia'nın bir avukatı ve bir Facebook sözcüsü ise konu ile ilgili yorum yapmayı reddettiler.

2012 yılında ise Ceglia, federal ajanlar tarafından Zuckerberg'i dolandırmak ve kanıt sahteciliği sebepleri ile tutuklanmıştı. Ceglia, 2014 yılında Facebook üzerindeki iddialarından vazgeçtiğini duyurmuştu.

Zuckerberg'in ve Ceglia'nın avukatlarının, 20 Mart tarihine kadar davanın durumunu açıklayan ortak bir yazı düzenlemeleri bekleniyor...

Okuyucu Yorumları