Fiziksel müzik platformu indirmeleri geçti

Müzik dünyasında fiziksel format, tekrar indirmelerin önüne geçti...

Müzik indirmeleri geride kaldı

Müzik dünyasında dijital indirmeler, dört yıl öncesine kadar endüstrinin en önemli kısmını simgeliyorlardı ancak artık ABD firmaları için CD ve plak kayıtlardan daha az gelir sağlıyorlar.

Bir müzik endüstrisi ticaret grubunun Perşembe günü söylediğine göre geçtiğimiz yıl ABD müzik firmaları için indirmeler, gelirin sadece %11'ini oluşturuyordu. Elinizde tutabildiğiniz müzik formatlarını tanımlamak için – şu anda temel olarak CD ve plaklar – kullanılan fiziksel satışlar ise %12'yi oluşturuyor. Recording Industry Association of America (RIAA) tarafından sunulan yıl sonu verilerine göre stream (akış) dinlemeleri ise gelirin %75'ini oluşturmakta.

Sadece kısa bir süre önce dijital indirmeler ve stream gelirleri neredeyse eşitti. İndirmeler ve stream, 2015 yılında müzik endüstrisi satışlarının %34'ünü oluşturuyorlardı. Ancak stream dinlemelerinin popülerliği hızlı bir şekilde yükseldi ve müzik endüstrisinin geliri üç yıl içerisinde %40 artmıştı.

Bu durum da Spotify ve Apple Music gibi hizmetlerin muazzam popülerliğinin iyi bir göstergesi oluyor. Her ne kadar müzik dünyasındaki bu değişim bazı itiraz seslerinin yükselmesine sebep olmuş olsa da, her geçen gün artan üye sayıları, müzik dünyasının geneli için gelirin yükselmesi anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları