Freddie Mercury'nin doğumu için özel hediye...

Queen'in efsane solisti Freddie Mercury, doğumunun yetmişinci yılında özel bir hediye ile anıldı: Kendi adında bir asteroid!

O artık Uzay'da da bir efsane!

Geçtiğimiz gün Queen'in efsane solisti Freddie Mercury'nin 70. doğum günüydü ve rock müziğin yıldızının yaşamını kutlamak için gerçek bir uzay cisminden daha iyi bir yöntem olamazdı.

Queen gitaristi Brian May'in yaptığı açıklamaya göre Freddie, artık Uluslararası Astronomi Birliği (International Astronomical Union – IAU) aracılığı ile kendisi için adlandırılmış bir asteroide sahip: "Freddiemercury 17473"

Bu asteroid 1991 yılında Belçikalı astronom Henri Debehogne tarafından, Mercury'nin hayatını zamansız bir şekilde kaybettiği tarihin yakınlarında bulunmuştu. Asteroid, Güneş Sistemi'nde Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağında saniyede 20 kilometre hız ile hareket ediyor. Tahmini uzunluğu 3.5 km olan bu asteroid, kendisine ulaşan ışığın sadece üçte birini geri yansıtmakta.

Kendisi de bir astronom olan ve bunun sadece uzayda küçük bir nokta olduğunu ama çok özel olduğunu söyleyen May'in cümlelerine göre bu gök cismini görebilmek için oldukça iyi bir teleskoba ihtiyaç duyulmakta...

Okuyucu Yorumları