Galaxy S5'ten bomba haberler!

Herkes Galaxy S5'te 64 bit işlemci olacak mı diye sorarken, Samsung'dan farklı 2 sürpriz gelebilir!

Galaxy S5'ten bomba haberler!

Yeni bir iddiaya göre Samsung'un bir sonraki amiral gemisi cebi, yani Galaxy S5, 64-bit'ten daha önemli yenilikler sunabilir.

Androidcentral'ın iddiasına göre Samsung'un yenilenen Exynos işlemcisi, 14nm teknolojisiyle üretilecek. Bunun anlamı ise işlemcinin dahili bileşenlerinin küçüleceği, güç tüketiminin azalacağı anlamına geliyor. Çoğumuzun cebimizin tarafından yarı yolda bırakılmayı sevmediğini düşünürsek, bu faydalı bir yenilik olabilir.

64-bit işlemci teoride önemli bir yenilik gibi görünse de uygulamalar ondan özellikle faydalanmadıkça fark oluşturmayabiliyor. Ancak söylentiler doğru çıkarsa Samsung'un yeni işlemcisi hem 64-bit mimariye, hem de 14nm teknolojisine sahip olabilir.

Öte yandan, Digital Times Korea'nın haberine göre de, Galaxy S5 64 bit Exynos 6 işlemci ile gelecek. Daha da önemlisi, telefon, 4GB RAM'e sahip ilk akıllı telefon olacak. Samsung, son amiral gemisi Note 3'te 3 GB RAM'e yer vermişti. Tahminler, Galaxy S5'te de 3GB RAM olacağı yönündeydi ancak Koreli kaynağın iddiası, bu tahminleri aşıyor...

Okuyucu Yorumları