Galaxy S7'de kendi digitizer'ını kullanacak!

Samsung, Galaxy S7'yi üretirken diğer firmalarla bağını biraz daha azaltmanın peşinde...

Galaxy S7 için büyük plan!

Samsung, telefonlarında kullandığı parçalar konusunda diğer firmalara olan bağımsızlığını genişletmek istiyor. DRAM yongaları, işlemci, kamera, ekran paneli, depolama yongaları ve mobil ağ antenleri üreten firma şimdi de kendi ürettiği dokunmatik ekran digitizer'ını kullanmaya başlıyor. Bilmeyenler için dokunmatik ekranın dokunuşları telefonunuzun anlayacağı sinyallere dönüştüren parçasına digitizer dendiği bilgisini verelim.

ETNews'a göre Samsung, son üç senedir kendi dokunmatik ekran digitizer'ını geliştiriyor ve Galaxy S7'de bu bileşene yer vermeyi planlıyor. Bu digitizer bileşeninin yalnızca Galaxy S7 ailesinde kullanılacağı iddia ediliyor. Firma daha öncesinde üst seviye telefonlarında Synaptics ve ST Microelectronics'in digitizer'larına yer veriyordu.

Bu değişiklikle Samsung'un diğer firmalara olan bağlılığını azaltmak istediği düşünülüyor. Güney Koreli firma kendi digitizer'ını dokunmatik ekranlı laptop'larında da kullanabilir. Bu durumda Synaptics gibi firmaların önemli bir müşteriyi kaybedecekleri açık.

Okuyucu Yorumları