Gelecek Android sürümlerinde o olacak!

Belki Android 4.4.3'te göremeyeceğiz ama bu yenilik, daha sonraki Android'lere çok şey katacak!

Android'e beklenen yenilik!

Google halen Nexus 5'in kamerasını geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürse de, diğer yandan Android kullanıcılarının bu yöndeki ihtiyaçlarını görmezden gelmiyor. Gelen haberlere göre şu an Google, tüm Android'li kullanıcıların kamera sorununu ortadan kaldıracak bir yenilik peşinde. Android'in varsayılan kamera uygulamasının yeni sürümü üzerinde çalışan Google, şu an uygulamanın testlerini gerçekleştiriyor. Peki, yeni kamera uygulaması neler içeriyor?

Google, yeni kamera uygulamasıyla birlikte arayüzü tamamen yeniliyor. Böylece fotoğraf ve video çekimi esnasında görüntü kaybını ortadan kaldırmayı hedefleyen geliştiriciler, vizörün görüntü kazanımını yüzde 100 seviyesine ulaştıracak. Böylece kullanıcılar deklanşöre basmadan önce kameranın çekeceği görüntüyü tam olarak görebilecekler.

Diğer yandan yeni kamera arayüzüne DSLR'lardan alışkın olduğumuz arkaplana bulanıklık ekleme efekti ile Photo Sphere'i de ekleyecek olan Google, gelişmiş panorama ve portre modunu da ihmal etmeyecek. Ayrıca üçüncü parti filtreleme uygulama desteği de sunması beklenen yeni kamera uygulamasının, Android 4.4.3 güncellemesi ile birlikte gelmeyeceği kesin gibi. Görünüşe göre Google, kamera uygulamasıyla ilgili güncellemeyi ayrı olarak sunacak.

Okuyucu Yorumları