Gizlilik Odaklı Firefox Focus, Android'e Geldi!

Mozilla'nın gizliliğe yoğunlaşan web tarayıcısı Firefox Focus, artık Android'de de var!

Firefox Focus, Android'e geldi!

Güvenli web tarayıcısı Firefox Focus, gelen yoğun talepler sonucunda iOS'tan Android'e sıçradı. Uygulamanın Android sürümü, iOS sürümünü birebir kopyalamıyor, aksine Android'e özel birkaç işlev sunuyor.

Gizlilik Odaklı Firefox Focus, Android'e Geldi!

Firefox Focus'un Android sürümü, iOS sürümünün aksine varsayılan tarayıcınız haline gelebiliyor. Böylece Android içerisinde herhangi bir bağlantıya tıkladığınızda açılıyor. Firefox Mobile Browsers kıdemli ürün müdürü Barbara Bermes'in TechRadar'a yaptığı açıklamaya göre uygulama basitliğe odaklanıyor ve gizlilik moduna geçmeye gerek bırakmıyor, çünkü "zaten oradasınız".

Firefox Focus, çevrimiçi etkinliğinizi izleyen reklamları kapatmak için Disconnect'in sunduğu listelerden faydalanıyor. Dilerseniz, ayar düğmesine dokunarak kaç tane takip kodunun engellendiğini görebiliyorsunuz. Dilerseniz farklı türdeki takip kodlarını da engelleyebiliyorsunuz (ancak bu bazı web sitelerinin işleyişini olumsuz etkileyebilir). Tarayıcı, reklam engellemeyi varsayılan olarak açık sunuyor.

Uygulamayı kapattığınızda geçmişiniz otomatik olarak siliniyor. Android'in uyarı bölmesini sıkça kullanan uygulama, şu an eklentileri ve çoklu sekmeleri desteklemiyor.

Google Play'den indirin: Firefox Focus

Okuyucu Yorumları