Gmail'de büyük ara yüz yeniliği!

Google+ ve ara yüzdeki yeniliklerden sonra Google, bu dev hizmetini de baştan aşağı değiştiriyor!

Google onu da değiştirdi!

Google'ın güncellemeleriyle oldukça etkin olduğu bir hafta içerisindeyiz. Arama devi bu hafta sosyal ağ projesi Google+'yı tanıtmış, birçok hizmetinde yeni bir arayüz stilini devreye sokmuştu. Google.com ve Maps'de yapılan yeniliklerden sonra Google, ücretsiz e-posta hizmeti Gmail'de yapacağı yeniliklerin de bir önizlemesini ortaya çıkardı.

Buna göre yeni Gmail, daha basit görünecek ve öğeler daha büyük, görünmesi kolay hale getirilerek Gmail deneyiminizi karmaşıklıktan kurtaracak; sık kullanılan öğeler, daha belirgin hale getirilecek.

İki yeni tema "Önizleme" ve "Önizleme (Yoğun)", Gmail'in ayarlar sayfasındaki Temalar sekmesinde bulunabiliyor. Google, şu an sadece iki tema olduğunu, çünkü henüz temaların tamamlanmadığını ve ekran boyutuna göre dinamik olarak boyut değiştirmediğini söylüyor.

Diğer yenilikler, planlar ve yenilenen diğer araç

Diğer yenilikler, planlar ve yenilenen diğer araç

Google, yeni ara yüzün farklı ekran boyutları ve tercihlerine göre otomatik olarak genişleyeceğini vurguluyor.

Arama devi, "önümüzdeki birkaç ay içinde bu güncellemeler üzerinde çalışarak, gelişen tasarım için kullanıcı geri bildirimi alacak." Bazı "Labs" özellikleri, yeni temalarda biraz "garip" görünebiliyor ancak Google bu sorunları önümüzdeki aylarda yapılacak değişikliklerle onarmayı planlıyor.

Bu arada, takvim hizmeti Google Calendar da yeni bir arayüze geçmeyi hazırlanıyor.

Diğer yenilikler, planlar ve yenilenen diğer araç

Okuyucu Yorumları