Google birçok hizmetini yeniliyor!

Google sadece yeni sosyal ağ bombasıyla kalmayacak, birçok hizmetini de yenileyecek! İşte detaylar

Google'da yenilik hazırlığı!

Google, uzun süredir peşinde olduğu güncellemelerini birbiri ardına kullanıcılarıyla buluşturacak gibi gözüküyor. Uzun zamandır görünümünde bir değişiklik yapılmayan dünyanın en büyük arama motoru, yakın zamanda çok farklı özelliklerle bezenmiş olacak.

Geçtiğimiz haftalarda firmadan yapılan açıklamada; "Google Plus" ismi bir anda herkesin odak noktası olmuştu. Yenilenecek google ile birlikteyse ilk olarak "Siyah arama stunu" kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. Google'ın kendi blog'undan yapılan açıklamaya göreyse; yenileme çalışmaları, hali hazırda olan arabirimi bozmadan, kullanıcılara daha farklı hizmetler ve kolaylıklar sağlama yönünde olacak.

Yapılanma işlemi birkaç ay sürecek olan yeni Google ile birlikte üç temel nokta üzerinde durulacak: Kullanıcı odağı, esneklik ve kolay kullanım... Google, ilk olarak kullanıcıların gereken bilgilere kısa yoldan ulaşmasını sağlayacak ve ilgili aramalara daha stabil cevaplar verme konusunda kendisini geliştirecek.

Esneklik fikri, HTML5 ve WebGL desteği

Esneklik fikri, HTML5 ve WebGL desteği

Yeniliklerin arasında bulunan esneklik fikriyse, Google'ın herhangi bir ekran çözünürlüğünde sorunsuzca çalışmasına zemin hazırlayacak. Son olarak; sunulacak olan kolay kullanım sayesinde, kullanıcılara çok daha kolay ve sade bir yapı sunulacağı gibi, bir yandan da sistem HTML5 ve WebGL gibi en güncel web programlarını da kullanabilecek.

Google'ın birçok ürününde yapılacak olan bu değişimler, Google Maps ve benzeri sayfaların çok daha rahat ve kolay kullanılmasını sağlayacak. Uzun zamandır bu kadar büyük bir yapılandırmaya gitmeyen Google, bakalım kullanıcıların yüzlerini güldürebilecek mi?

Okuyucu Yorumları