Gmail E-Posta Zamanlama Özelliğine Kavuşabilir

Google'ın eposta hizmeti Gmail, pek yakın bir zamanda e-postanızı zamanlamanıza olanak verecek!

Gmail'e eposta zamanlama geliyor!

Hiç e-postanızı on dakika sonra göndermek için zamanlama ihtiyacı duyduğunuz olmuş muydu? Peki ya on gün sonrası? Bu kullanışlı özellik yakın zamanda akıllı telefonunuzdaki Gmail uygulamasına gelebilir. Söz konusu iddia, Gmail'in Android uygulamasının son sürümündeki kodları inceleyen 9to5Google'dan geliyor.

Uygulama içerisinde rastlanan kodların arasında e-posta zamanlama işlevine yapılan referanslar keşfedildi. Kodlarda özellikle bir kullanıcının göndermek istediği e-postayı şu andan ne kadar sonrasına zamanlamak istediğine bağlı olarak hazırlanan seçenekler dikkat çekiyor. Google'ın sunduğu seçenekler arasında şimdiden iki dakika sonrası ile 50 yıl kadar sonrasına kadar ayarlanabilecek seçenekler mevcut.

Kodlar dikkatlice incelendiğinde kullanıcıların zamanladıkları e-postaları iptal etme imkânının olduğu da ortaya çıkan detaylar arasında. Eğer kullanıcılar zamanladıkları e-postanın gönderimini iptal ederlerse bu e-postalar taslaklar klasörüne otomatik olarak kaydediliyor. Ayrıca bu işlem Gmail'in kullandığı bulut servisinden faydalanıyor, bu sebeple telefonunuzun bataryası tükense veya internet erişimini kaybetseniz dahi e-postanız zamanı geldiğinde karşı tarafa gönderilmiş oluyor.

Aslında bu, Gmail üzerinde e-posta zamanlama işlevinin ilk kez konuşulduğu bir durum değil. Bu tür bir özellik 2018 yılının Temmuz ayında da ortaya çıkmıştı ancak özelliğin son kullanıcıya sunulacağı tarih hakkında bir açıklama yapılmamıştı.

Gmail uygulamasının kodlarında şu an için gizlenen bu özelliğin ne zaman ortaya çıkacağı hakkında bir açıklama yapılmadı ancak Gmail'in on beşinci yıl dönümünün önümüzdeki ay olduğu göz önüne alındığında Nisan ayının uygun bir tarih olduğu düşünülebilir. Gmail, 2004 yılında tanıtıldığında kullanıcılarına sunduğu bedava 1GB depolama alanı, o zamanlar için oldukça cazip bir avantaj durumundaydı.

Google, bu özelliği e-posta servisinin bir kilometre taşı hediyesi olarak sunabilir mi? Bu durum ne kadar akla yatkın bir ihtimal olsa da bu konuda resmi bir açıklama yok ve Google, yol haritasında hangi kararların bulunduğu konusunda ağzı sıkı bir tutumda.

Popüler e-posta servisi, son zamanlarda pek çok ilgi çekici özelliği kullanıcılarına sundu ve bu özelliklerin ortaya çıkışı, Google'ın kullanıcılarına sunduğu deneysel mail istemci servisi Inbox'ın kapatılması ile hız kazandı. Inbox ile test edilen ve beğenilen pek çok özellik yakın zamanda Gmail kullanıcılarına da sunulabilir.

Şu an için Gmail'in kazandığı özellikler arasında bir akıllı cevaplama aracı da bulunuyor. Google'ın geliştirdiği yapay zeka sayesinde yazdığınız herhangi bir ifadeden sonra yazmak isteyebileceğiniz her şey, Google tarafından tahmin ediliyor ve bu sayede e-postanızı çok daha kolay bir şekilde yazmanız mümkün oluyor. Google ayrıca Gmail'e sunduğu bir başka yenilik olan e-posta son kullanma tarihi ile önemli bilgiler içeren e-postalarınızın belli bir zaman sonra otomatik olarak silinmesine de olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları