Google CEO'sundan açık mektup!

Donald Trump'ın Müslümanlarla ilgili fikirlerine sert bir tepki de Google'dan geldi!

Bir tepki de Google'dan...

ABD başkanlık aday adayı Donald Trump'ın ülkeye Müslümanları almamayla ilgili sözleri, Facebook CEO'su Zuckerberg'in ardından, bu kez de Google CEO'su Sundar Pichai'nin hedefindeydi.

Pichai, medium.com'daki "korkunun, değerlerimizi yenmesine izin vermeyelim" başlıklı gönderisinde Trump'ın adını anmasa da, devam eden tartışmalar konusunda şunları söyledi: "Konuşmamız gerektiğini hissediyorum - özellikle saldırı altında olmayanlarımız bunu yapmalı. Herkesin görüş sahibi olmaya hakkı vardır, ancak yeteri kadar temsil edilmeyenlerin, kendi görüşlerini herkesin görüşü gibi düşünmemesi de önemlidir."

Ağustos ayında Google'ın başına geçen Pichai, kendisinin de göçmen olduğunu, Madras (yeni adıyla Chennai), Hindistan'da doğduğunu ve okula gitmek için ABD'ye taşındığını söylüyor. Pichai, ABD'nin farklı sesler, fikirler ve farklı insan grupları olmaksızın daha iyi bir yer olacağına dair açıklamaların kendisini üzdüğünü, Google kampüsünde farklı ırk ve kültürlerin iyi bir karışımını gördüğünü ve bunun Google'ı heyecan verici, özel bir yer yaptığını söylüyor.

Müslümanların ülkeye girişini engellemek isteyen, farklı azınlık gruplarıyla ilgili kışkırtıcı açıklamalar yapan Trump, teknoloji dünyasında daha önce Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Amazon'un kurucusu ve Washington Post'un sahibi Jeff Bezos ve hacker topluluğu Anonymous'un eleştirilerine maruz kalmıştı.

Okuyucu Yorumları