Google'dan sinsi bir adım!

Google ve Çin arasındaki kedi-fare oyunu sürüyor: Google'ın attığı yeni "sinsi" adım burada...

Google'dan sinsi bir adım!

Google ve Çin'in sansür yüzünden aralarının açık olduğunu ve Mart ayında Google'ın Çin'den çekildiğini sizlerle paylaşmıştık. Google, Çin'in sansüründen etkilenmemek için Google.cn'ye giren kullanıcıları, Google'ın Hong Kong sitesine yönlendiriyordu. Ama artık bu çözüm, firma, bağlarının Çin ile kopmamasını istiyorsa değişmek zorunda.

Google artık yönlendirmeyi doğru bulmayan Çin hükümetine karşın sitesinde yeni ve oldukça akıllıca bir yönteme başvuracak. Google.cn'ye giren kullanıcılar artık Google'ın Hong Kong sayfasının linki bulunan bir sayfaya yönlendirilecekler ve isterlerse bu link sayesinde oraya ulaşabilecekler.

Google şu açıklamaları yaptı; "Google.cn'yi açtığımızdan beri Çin'in yasalarına uymak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ancak bu dengede durması oldukça zor bir durumdu. Şimdiye kadar yönlendirmeyle kullanıcılar için de en iyisini yapıyorduk. Ama Çin hükümeti, yönlendirmenin kabul edilemez olduğunu ve buna devam edersek İçerik Sağlama lisansımızı yenilemeyeceklerini söyledi." İçerik Sağlama lisansının süresi 30 Haziran'da doluyor.

Okuyucu Yorumları