Google'dan, İki Buçuk Yıl Sonra Gelen Güncelleme!

Google, artık herkesin unutmaya başladığı cihazı için büyük bir sürprize imza attı; iki buçuk yılın ardından ilk kez bir güncelleme yayınladı!

İki buçuk yıl sonra gelen güncelleme!

Google, Glass Explorer Edition giyilebilir cihazının satışlarını Ocak 2015 tarihinde sona erdirmişti ve o andan beri de bu konuda daha fazla bir şey duyulmamıştı. Bunun kısa bir süre sonrasında da Alphabet yöneticisi Eric Schmidt medyayı "doğru olmayan bir şekilde" Glass'ın sonunu duyurmak ile suçlamıştı ve cihazın sadece "kullanıcılar için hazır hale" getirilmekte olduğunu söylemişti. Bu sürecin devam edip etmediği ise halen belirgin değil.

Google Glass'ın varlığının firma tarafından kabul edilmesinin üzerinden o kadar fazla zaman geçti ki, bu ürünü unutmak oldukça kolay. Ancak beklenmeyen bir hamle ile Google, iki buçuk yıldan daha fazla bir süredir ilk defa cihaz için bir güncelleme yayınladı.

Bu kadar uzun bir sürenin ardından yayınlanan bu güncellemenin pek çok özelliği beraberinde getirmesini beklemek mantıklı gözükebilir. Ancak XE23 güncellemesinde sadece bir yeni özellik gözüküyor: Bluetooth Girdi Cihazı (Input Device). Glass artık klavyeler dahil olmak üzere Bluetooth cihazlarla eşleştirilebiliyor

Bu güncelleme "çeşitli bug onarımları ve performans geliştirmeleri" de sunuyor. Bir önceki XE22 güncellemesi 2014 Ekim tarihinde sunulmuştu ve seyahat modunda alternatif rotaları gösterme özelliğini ve Android telefonunuzdaki bildirimleri Glass üzerinde görebilme yeteneğini eklemişti...

Okuyucu Yorumları