Google'dan yeni bir oyun sürprizi daha: The Descent of the Serpent yayınlandı

Google, kullanıcıları için hazırladığı The Descent of the Serpent oyununu ücretsiz olarak yayınladı. The Descent of the Serpent nasıl oynanır?

Google'dan oyun sürprizi: The Descent of the Serpent yayınlandı

Google'ın Sanat ve Kültür bölümü, antik Mezoamerika hakkında büyüleyici yeni bir eğitici oyun yayınladı. The Descent of the Serpent adlı oyun şu anda tarayıcınızda veya Google Arts & Culture iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla oynanabilir durumda.

Descent of the Serpent, oyunun başında oynayan kısa bir video ile gösterilen ufak bir hikayeye sahip. Bir müzeyi keşfederken, Dumanlı Aynanın Efendisi Tezcatlipoca tarafından büyük bir eser çalınır ve yaşayan bir heykel, su taşkınlarının dünyayı basmasını önlemek için eserde bulunan 20 simgeyi kurtarmak için yardımınızı ister. Doğal olarak siz bu teklifi kabul edersiniz ve heykel sizi zamanda geriye, eski Mezoamerika'ya göndereceğini söyler.

Kökleri Mezoamerikan kültürüne dayanan karakterleriniz için dört sevimli hayvan "kılık değiştirmesinden" birini seçebileceksiniz. İsteğinize göre Huitzilopochtli (kurt), Xolotl (köpek), Xbalanque (jaguar) ve Mictlantecuhtli (baykuş) olarak oyunu oynayabilirsiniz.

Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi ile ortak bir çalışma ile yapılan oyun, basitleştirilmiş bir yukarıdan aşağıya The Legend of Zelda oyunu gibi gözüküyor. Altın para olarak görünen eksik simgeleri toplamak için yemyeşil arazilerde dolaşmanız gerekiyor. Simgelerden birini aldığınızda, oyun, bu simge hakkında biraz tarih bilgisi veriyor ve daha fazlasını öğrenmek isterseniz sizi Google Sanat ve Kültür web sitesindeki bir sergiye yönlendiriyor.

Descent of the Serpent ile dünyayı keşfederken, dolaşan timsahlar ve size bir şeyler fırlatan maymunlar gibi basit engellerden de kaçmanız gerekiyor. Oyunun daha kolay zorluğunda, vurulmak sizi kısa bir süreliğine sersemletiyor. Ancak daha yüksek zorluklarda, belirli bir süreniz var ve beş kere vurulmanızın ardından seviyenin başına geri gönderiliyorsunuz, bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor.

The Descent of the Serpent herkes tarafından oynanabilen ve ilginç bir kültür hakkında daha fazla şey öğrenmeyi eğlenceli bir hale getiren keyifli bir oyun olarak Google Sanat ve Kültür bölümünün daha önce de sunduğu eğitici bulmaca ve oyunlarının arasında yerini alıyor.