Hem Android, hem Firefox OS!

Sadece giriş seviyesi modellerde olacağı sanılan Firefox OS, bu cep canavarına da girmeyi başardı!

Hem Android, hem Firefox OS!

Geeksphone, Firefox OS'a sahip telefonu ile büyük ilgi görmüştü. Her ne kadar dev bir satış başarısı yakalanmış olmasa da Firefox OS'un mobil dünyadaki ilk denemesi, kazasız belası atlatılmıştı.

Şimdi Geeksphone biraz daha geniş bir kitleye ulaşmak için hem Firefox OS hem de Android işletim sistemlerini çalıştırabilecek yüksek seviye bir telefon üzerinde çalıştığını duyurdu. "Yüksek seviye" demek, fiyat aralığı ve yetenek olarak iPhone ve Samsung Galaxy Note ile karşılaştırmaya girebilecek kalibrede bir telefon anlamına geliyor. Yani Firefox OS artık yüksek hedeflere oynayacak.

İspanyol telefon üreticisine göre, müşteriler Revolution isimli yeni telefon modelini sipariş verirken Firefox OS veya Android arasında seçim yapabilecekler. Böylece Geeksphone, Firefox OS telefonlara olan desteğini çekmeden, aynı anda Android telefonlar da satabilecek. Elbette çoğu kullanıcının Firefox OS yerine Android işletim sistemini tercih etmesi bekleniyor ancak yüksek seviye bir telefon modeli için insanlara Firefox OS seçeneği sunulması da Firefox OS için güzel bir fırsat. Bu sayede Firefox OS kendini büyük rakipleri ile kıyaslayabilecek bir örnek yakalamış olacak. Medyada göreceği ilgi de cabası...

Telefon hakkında henüz fazla bir detay yok. Ancak Geeksphone'un hazırladığı web sitesinde telefon için kısa bir tanıtım yer alıyor.

Bakalım, Firefox OS, bu fırsatı kullanıp büyük rakipleri arasında kendine sağlam bir yer bulabilecek mi?

Okuyucu Yorumları