Her türlü PC kullanıcısı için araçlar

Her seviyeden PC kullanıcısının rahatıkla baş edebileceği yazılımları sizler için bir araya topladık

En kolay programlar!

Güvenlik, resim düzenleme, internet araçları: Sizlere, kolay kullanımları sebebiyle aslında ücretlendirilmesi gereken ama bedava sunulan programları tanıtacağız.

"Çömezler için bile güvenli": Bu pozitif amaca ne yazık ki çok az program hizmet ediyor. Belki sadece CD yakmak veya resimlerdeki kırmızı gözü rötuşlamak isteyenler Nero ve Paint Shop Pro gibi devasa yazılım setleriyle boğuşmak zorunda kalıyor.

Kapsamlı yazılım paketleri genellikle bir sürü ek özellik içerir ve birçok geliştirici tarafından tercih edilir - ama son kullanıcı hep programlamanın dışında kalır. Sadece belli bir özelliği kullanmak isteyenler ya kullanım kılavuzunu karıştıracak ya da derin menüler içinde boğulacak.

Ama burada tanıtılan ücretsiz programlarda durum tam tersi. Belli bir sorununuz mu var? O zaman buradaki araçlarla hiçbir arka plan bilginiz olmadan birkaç tıklama ile bunu çözebilirsiniz - alıştırma olmaksızın garanti.

phonostar-Player: Radyo kaydedici

phonostar-Player: Radyo kaydedici

Bu ücretsiz yazılım ile dünyadaki tüm radyoları dinlemekle kalmıyor, sevdiğini parçaları aynı anda kaydedebiliyorsunuz.

Yazılım ücretsiz olarak 4415 tane farklı İnternet-Radyo-Yayınını alabiliyor. Yayınlar ülke, dil ve tarza göre sıralanıyor - böylece rahat bir şekilde favori müziğinizi bulabilirsiniz.
phonostar-Player: Radyo kaydedici
Özellikler bununla sınırlı değil. Entegre kayıt özelliği sayesinde şarkıları internet radyosundan legal bir şekilde MP3 formatında kaydedebiliyorsunuz. Belli bir yayını kaçırmak istemiyor musunuz? O zaman kullanışlı Timer (zamanlayıcı) özelliği yardımınıza koşuyor: Yazılım otomatik olarak kayıt yapabiliyor.

Bugünlerde birçok internet sitesinde yayınlanan podcast'lere (yayın sonrası kayıt) ücretsiz olarak yazılım üzerinden abone olunabiliyor. Çok basit, sadece bir tık ile.
İpucu: Radyo yayınını kesintisiz olarak dinleyebilmeniz için en azından geniş bant internet kullanıyor olmanız gerekiyor.

Download: phonostar-Player

Infra Recorder: Sınırsız medya yazımı

Infra Recorder: Sınırsız medya yazımı

Bu pratik araç ile CD ve DVD'lere yazmak veya bunları kopyalamak çok basit.

İlle de her seferinde o hantal yazım-seti Nero'yu kullanmak zorunda değilsiniz: "Infra Recorder" birkaç tık ile veri ya da müziğinizi boş medyalara hızlıca yazmanıza imkan veren bir açık kaynak kodlu yazılım.
Infra Recorder: Sınırsız medya yazımı
Her zaman yazabileceğiniz bir CD seti mi hazırlamak istiyorsunuz? Bu da "Infra Recorder" için bir sorun değil. Ücretsiz araç ile toplama CD'lerinizi imaj dosyası olarak (ISO, BIN veya CUE formatında) PC'nize kaydedebilir ve istediğiniz zaman çoğaltabilirsiniz.

Yazılım, yeniden yazılabilir medyalarla da başa çıkabiliyor. Diskler dört farklı metot ile hızlı ya da yavaş biçimde temizlenebiliyor.

"Infra Recorder", bir medya yazımı programından beklenen tüm özellikleri barındırdığı için hepsi-bir-arada çözümü olmayı hak ediyor.

Download: Infra Recorder

Mobile Photo Enhancer: Resimleri düzenleyin

Mobile Photo Enhancer: Resimleri düzenleyin

Cep telefonunuz ile çektiğiniz resimleri "Mobile Photo Enhancer" ile düzenleyin. Kendi başında tipik resim hatalarını ortadan kaldırabilen başarılı bir araç.

Yazılım ile cep telefonu ile çekilmiş resimlerinizin kalitesini bariz bir şekilde düzeltebilirsiniz. Araç istek üzerine tamamen otomatik olarak da çalışabiliyor.
Mobile Photo Enhancer: Resimleri düzenleyin
Resmi programa ekledikten sonra program ilk önce kendisi otomatik bir düzeltme işlemi gerçekleştiriyor. Eğer sonuç sizi tatmin etmezse resmi elbette istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

"Mobile Photo Enhacer" renkleri düzeltebiliyor, resmi daha parlak yapıp kontrastını arttırabiliyor ve çoğu resimde ortaya çıkan ve istenmeyen köşe gölgelenmelerini ortadan kaldırabiliyor.

Download: Mobile Photo Enhancer

AVERT Stinger: PC'nizi dezenfekte edin

AVERT Stinger: PC'nizi dezenfekte edin

Bu ufak araç ile PC'nizi virüslerden ve solucanlardan sadece bir fare tıklaması ile arındırabiliyorsunuz.

Hiçbir virüs tarayıcısı daha hızlı ve daha basit olamaz. McAfee'den "AVERT Stinger" ortalama 190 virüs, solucan, trojan ve varyantlarını tanıyabiliyor.
AVERT Stinger: PC'nizi dezenfekte edin
Ücretsiz yazılımın kullanımı bariz bir şekilde kolay. "McAfee AVERT Stinger" herhangi bir kurulum gerektirmeden, indirdiğiniz EXE dosyasına çift tıkladığınızda açılıyor.

Tarama işlemini "Scan Now" tuşuna basıp başlatın. Eğer virüs ya da solucan bulunursa bunlar hemen silinebiilyor.

Taranacak dizinleri manüel olarak "Add" veya "Browse" üzerinden ayarlayabilirsiniz.

İpucu: "McAfee Avert Stinger" tam kapsamlı bir virüs tarayıcısının yerine geçemez! Ücretsiz yazılım sadece sisteme çoktan virüs bulaştıysa yardımı olabiliyor.

Download: Stinger

PDF Creator: Doküman çeviricisi

PDF Creator: Doküman çeviricisi

Ücretsiz yazılım PDF-Creator tüm dosyaları bir tuş tıklaması ile PDF formatına çevirebiliyor.

Yazılım, başka formatların yanında Word dokümanlarını da PDF formatına dönüştürebiliyor ve tamamen ücretsiz. Bu iş için sanal bir yazıcı oluşturuluyor. Kâğıt çıkarmak yerine PDF dosyaları oluşturuluyor.
PDF Creator: Doküman çeviricisi
PDF dokümanları her platformda kalite kaybı olmadan rahatlıkla okunabiliyor. İletilmesi gereken veya yayımlanacak olan kompozisyon, kalifiye iş yazıları, sunumlar veya önemli dokümanlar için mükemmel bir araç.

PDFCreator çevirme işlemi sırasında çıkan problemlere bir son veriyor. Kurulumdan sonra bir çok programda bulunan baskı özelliği ile direkt PDF dokümanları oluşturabilirsiniz. "Kaydet" düğmesinin üzerine bir tık yeterli.

Download: PDFCreator

FoxTorrent: Torrent'leri indirin

FoxTorrent: Torrent'leri indirin

BitTorrent'den dosya çekmek komplike ve çok uzun mu sürüyor? Bu problemler mazide kaldı. Firefox eklentisi FoxTorrent ile sadece bir tarayıcının olması yeterli.

FoxTorrent ile torrent ağından dosya çekme işlemlerinizi dik Firefox üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz dolayısıyla harici bir programa ihtiyacınız kalmıyor. Ses ve video dosyaları indirme sırasında oynatılabiliyor.
FoxTorrent: Torrent'leri indirin
Yazılım, kurulum sırasında kendini Firefox'a entegre ediyor ve internette bir torrent linki tıklayana k gizli kalıyor. Tıkladığınız anda dosya ismini, boyutunu ve durumu gösteren ir pencere açılıyor.

Torrent ağıdan indirdiğiniz ses ve video dosyaları indirme sırasında oynatılabiliyor. Dosyanın orijinali ile uyup uymadığını anlamak için pratik bir yol.

İyi: Kurulumdan sonra program herhangi bir ayar gerektirmiyor. Tüm önemli ayarlar tarayıcı ayarları tarafından gerçekleştiriliyor. İndirme sırasında Firefox kapatılırsa FoxTorrent arka planda çalışmaya devam ediyor.

Download: FoxTorrent

Okuyucu Yorumları