Herkes soyulur ama bu adam!

Milyarlarca dolar ona emanet... Evet milyonlarca değil milyarlarca dolar! İşte olanlar...

Hırsızlıkta sınır yok!

ABD Merkez Bankası Başkanı hırsızlık kurbanı olan belki de en önemli kişilerden biri oldu. Ben Bernanke eşi ile Washington Eastern Market'te bir Starbucks'ta kahvelerini yudumlarken azılı hırsızın kendilerini takip ettiğinden habersizdi.

Ani bir kapkaç olayı gerçekleşerek Bernanke'nin eşine ait çanta hırsızın sermayesi oldu. Kredi kartları, çek defterleri, nakit para ve kimlik gibi birçok belgenin de hırsızın eline geçmesi adeta tam bir felaket gibi!

Merkez Bankası Başkanı olması sayesinde kredi kartları ve çek defterleri ile ilgili pek sorun yaşamayacağını düşündüğümüz Bernanke aslında bu hafta içerisinde 22 kişinin de şüpheli olduğu bir çetenin kendisine oynadığı oyun içersinde buldu kendini.

Bu gibi önemli insanlar hakkında önceden bilgi toplayan çete e-posta hırsızlığı yaparak kurbanlarını önce tanıyor, sonra da planlarını hayata geçiriyorlar.

Aslında Ben Bernanke'nin başına gelenler yüksek düzeyde görev alan kişilerin hırsızlık kurbanı oluşuna ilk örnek değil. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e ait, çalıntı bir kredi kartı ile aralarında cep telefonu satış mağazasında çalışan bir kişi de dâhil olmak üzere 6 kişi birçok yeni model cep telefonu satın aldıkları tespit edildi ve Ekim ayında yakalanıp hapse atılmıştı.

Okuyucu Yorumları